Massesøksmål kan gi Volvo ny milliardsmell

Erstatningskravene etter den omfattende lastebilkartellsaken i Europa, der blant annet Volvo og Daimler var med, vokser, ifølge Dagens Industri.

NY MILLIARDSMELL? Volvo kan stå overfor nye søksmål etter kartellsaken.

Foto: Fabian Bimmer Reuters
Publisert:

– Vi representerer tusenvis av lastebilkjøpere, som samlet har krav på godt over 10 milliarder svenske kroner, sier Andrew Bullion, som er partner i advokatfirmaet Hausfelt, til Dagens Industri.

10 milliarder svenske kroner er nesten 9,4 milliarder norske kroner.

Advokatfirmaet har innledet søksmål i saken i Tyskland, Nederland og Storbritannia. De hevder flere søksmål er på vei, og har etablert et eget kontor i Sverige.

Les også: (+) Resesjonen i den amerikanske bilindustrien har allerede startet

Stobritannia

DI skriver også at transportbransjens organisasjon i Storbritannia (RHA) planlegger et gigantisk gruppesøksmål i milliardklassen.

Les også

Frankrike vil at Renault og Nissan slås sammen under ett selskap

Volvo har tidligere inngått en avtale om å betale bøter på rundt 6,5 milliarder svenske kroner til EU for deltagelse i kartellet, som overtrådte EUs konkurransebestemmelser mellom 1997 og 2011.

Razziaer i 2011

EU-kommisjonen foretok razziaer i 2011 og i juli 2016 inngikk EU-kommisjonen et forlik med Man, Daf, Daimler, Iveco og Renault. Til slutt kom avgjørelsen om bøter på 8,2 milliarder til Scania, som ikke ingikk forlik, i september 2017.

– Dette kartellet påvirket et betydelig antall kjøretøy i Europa, siden Scania og de andre produsentene i kartellet produserer mer enn 9 av 10 av alle mellomstore og store lastebiler som selges i Europa, forklarte konkurransekommissær Margrethe Vestager, i en uttalelse da konklusjonen om Scanias bot ble kjent i 2017.

Les også

Volvo fant utslippsfeil: – Kostnadene kan bli betydelige

Les også

Har sendt 35.000 tonn norsk laks opp i luften på to år

Les også

Fraktselskap konkurs på Oslo Lufthavn

Her kan du lese mer om