Stordalen: – H&M er et av verdens beste selskaper

Petter Stordalen sier til svenske Dagens Industri at han har eid aksjer i kleskjempen Hennes & Mauritz «mange ganger», men han vil ikke si noe om hvorvidt han eier aksjer i selskapet i dag.

KJENDIS I SVERIGE: Hotellinvestor Petter Stordalen er stadig å se i nyhetsbildet i Sverige. Her holder han tale under 25-årsjubileet til Nordic Choice Hotels i Stockholm.

Foto: Magnus Sandberg VG
  • E24
Publisert:,

Hotellinvestoren er kjent for sitt entusiastiske vesen, og Stordalen sparer ikke på de store ordene når han skal beskrive den svenske klesgiganten Hennes & Mauritz overfor Dagens Industri.

– H&M er et av verdens beste selskaper. Når vi investerer så kommenterer vi vanligvis ikke hva vi investerer i, sier han til avisen.

Ifølge aksjonærlisten i H&M, gjort tilgjengelig gjennom tjenesten Holdings, kjøpte den norske hotellkongen 125.000 aksjer i selskapet i tredje kvartal. Aksjepostens verdi er på nesten 27 millioner svenske kroner, ifølge avisen.

I intervjuet sier også Stordalen at han har vært med så lenge at han vet at det kommer små eller store kriser nå og da, og advarer om de svenske tilstandene:

– Det har sjelden vært en så lang periode uten en krise som nå. Vi har negativ rente i Sverige og god vekst. Det skaper ubalanser i økonomien, sier Stordalen.

Aksjekursen til H&M har imidlertid falt det siste året, og er ned 14,3 prosent hittil i år. Aksjen ble sist handlet for 217,1 svenske kroner.

Les også

Slik begrunner Petter Stordalen Kleven-investeringen

Les også

Nordens høyeste bygning blir Stordalen-hotell

Les også

– Flyplassen er indrefileten

Her kan du lese mer om

  1. Petter Stordalen
  2. H&M

Flere artikler

  1. Kjøpte seg opp da klesgigantens aksje stupte

  2. Stordalen har tapt en milliard på coronaviruset: – Jeg er forberedt på at vi mister mer

  3. Neste år skal svensker få bli medlemmer: Slik vil Obos erobre Sverige

  4. Annonsørinnhold

  5. – Undrer på hva markedet ser

  6. Stordalen har solgt seg ned i Infront