Sparebank 1-sjefen skal lede ny forsikringsgigant

Turid Grotmoll skal lede DNB og sparebankenes sammenslåtte forsikringsvirksomheter.

Turid Grotmoll, konsernsjef i SpareBank 1 Gruppen og Rune Bjerke, konsernsjef i DNB, da de signerte avtalen som skaper et av landets største forsikringsselskaper.

Foto: Sparebank 1 Gruppen
 • E24
Publisert:

Det opplyses i en pressemelding.

Avtalen som skaper Norges tredje største forsikringsselskap ble signert tidligere denne uken.

Grotmoll er i dag konsernsjef for SpareBank 1 Gruppen og administrerende direktør for SpareBank 1 Forsikring AS. Hun er også styreleder for Finans Norge.

Hun skal fortsette som konsernsjef for Sparebank 1 Gruppen og administrerende direktør for Sparebank 1 Forsikring inntil det fusjonerte selskapet er en realitet.

Blir styreleder

Finn Haugan leder interimstyret for det nye selskapet. Han er i dag konsernsjef for Sparebank 1 SMN.

Haugan får med seg Rune Bjerke (konsernsjef DNB), Ingjerd Blekeli Spiten (konserndirektør Personmarked DNB), Arne Austreid (konsernsjef Sparebank 1 SR-Bank), Richard Heiberg (konsernsjef Sparebank 1 Østlandet), Peggy Hessen Følsvik (nestleder LO), Åse Blomkvist (tillitsvalgt Sparebank 1/LO Finans) og Per-Kristian Ek (tillitsvalgt DNB/Finansforbundet).

Les også

DNB bokfører milliardgevinst etter forsikringsfusjon

DNB vil i tillegg velge en ekstern representant når selskapet trer i kraft, som etter planen er 1. januar neste år, forutsatt godkjenning av myndighetene.

Tredje størst

De to bankene meldte i juni om en intensjonsavtale om sammenslåing av forsikringsvirksomhetene. Mandag meldte DNB og Sparebank 1 Gruppen at den endelige avtalen er inngått, hvilket skaper et av landets største forsikringsselskaper.

Det nye selskapet blir Norges tredje største forsikringsselskap med en markedsandel på 15 prosent innen risikoforsikring.

Sammenslåingen mellom DNB og Sparebank 1s forsikringsvirksomheter er ikke den eneste sammenslåingen som foregår i bransjen om dagen. I starten av juli meldte Nordea at de kjøper Gjensidige Bank av Gjensidige for 5,5 milliarder, og at de to inngår et distribusjonssamarbeid innen forsikring.

Les også

Flere storbanker merker økt etterspørsel etter fastrentelån

Les også

Bokfører milliardgevinst etter forsikringsfusjon

Les også

Direktør går fra Gjensidige – blir konsernsjef i NHST

Her kan du lese mer om

 1. DNB
 2. Bank
 3. Ledelse
 4. Arbeidsliv

Flere artikler

 1. Bokfører milliardgevinst etter forsikringsfusjon

 2. «Fremtind» er Sparebank 1 og DNB sin nye forsikringsgigant

 3. – Kundene betaler for mye

 4. Annonsørinnhold

 5. – Tanken er at én pluss én blir mer enn to

 6. Millionunderskudd for Gjensidige Forsikring