Aker og John Fredriksen skal bygge på Fornebu

BOLIGBYGGERE: John Fredriksen og Kjell Inge Røkke skal sammen med Johannson-familien bygge 1.000 leiligheter på Fornebu.

Foto: Scanpix, VG
Publisert:

Kjell Inge Røkkes Aker skriver i en pressemelding at de sammen med John Fredriksen eide Geveran og Joh Johansson Eiendom starter eiendomsutviklingsselskapet FP Bolig Holdig.

Selskapet som består av tre av landets rikeste familier skal kjøpe tre eiendommer på Fornebu fra Aker, og over en tiårsperiode er selskapet ventet å utvikle 80.000 kvadratmeter med boligeiendom, fordelt på om lag 1.000 leiligheter.

Fint Aker-overskudd

To av prosjektene vil bli utviklet i et «joint venture» mellom Obos og FP Bolig, og det tredje vil være heleid av FP Bolig.

Aker and Joh Johannson Eiendom eier 37,55 prosent hver av selskapet, og Geveran sitter på resterende 24,9 prosent.

Eiendommene som selges til selskapet er verdsatt til 828 millioner kroner, og vil gi et regnskapsmessig overskudd for Aker på om lag 190 millioner kroner, noe som vil bli ført i andre kvartal.

Bygger skyskraper

Røkke er allerede godt i gang med boligprosjekter på Fornebu.

I februar annonserte milliardæren ambisjonen om å bygge et 180 meter høyt signalbygg for «Verdenshavenes hovedkvarter» på Fornebu.

X Four-10 som er selskapet som bygger og eier det avanserte forsknings- og ekspedisjonsfartøyet REV (Research Expedition Vessel), uttalte at bygget skal samle ledende kunnskaps-, innovasjons- og forskningsmiljøer under samme tak.

– Gjennom generasjoner har Aker og Aker-eide selskaper vært pådrivere i utviklingen av kunnskapsbasert industri knyttet til havet og havbunnens ressurser. Kjell Inge Røkke har lenge hatt en visjon om å reise Verdenshavenes hovedkvarter her, og nå vil han gjøre det til virkelighet. Det er et fantastisk initiativ. Aker ønsker å være med å legge til rette for at det kan realiseres. Hva dette kan innebære for Aker, vil vi komme tilbake når bygg og planer konkretiseres, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker til Budstikka om prosjektet.

RØKKES SKYSKRAPERDRØM: Slik ser Fyrtårnet på Fornebuporten ut på tegnebrettet.

Foto: THOMAS THIIS-EVENSEN