Glommen Mjøsen Skog sikrer kontroll over Moelven Industrier

Glommen Mjøsen Skog benytter forkjøpsretten og sikrer kontroll over Moelven Industrier. Med aksjekursen på 16,50 kroner er selskapet verdsatt til nesten 2 milliarder kroner

Gudmund Nordtun, administrerende direktør i Glommen Mjøsen Skog SA.
Publisert: Publisert:

Felleskjøpet Agri og Eidsiva har solgt sine aksjer i Moelven Industrier til et nytt selskap – Skog Holdco, det fremkommer av en melding fredag.

Glommen Mjøsen Skog har ifølge aksjonæravtale forkjøpsrett på disse aksjene. Gjennom et styremøte torsdag har styret besluttet å benytte seg av forkjøpsretten, og vil få mer enn 50 prosent av aksjene i Moelven Industrier.

Aksjene i Moelven Industrier ASA er i henhold til avtalen med Skog Holdco AS priset til 16,50 kr per aksje. Dette verdsetter hele Moelven Industrier ASA til drøye 2 milliarder kroner, noe som er under bokført verdi på egenkapitalen i selskapet.

Beslutningen om å utøve forkjøpsrett vil uansett bety at selskapet utløser tilbudsplikten på de øvrige aksjene i selskapet.

Hvor stor eierandel Glommen Mjøsen Skog SA til slutt vil få kontroll over i Moelven Industrier ASA, vil være avhengig av hvordan AT Skog SA, Viken Skog SA og Felleskjøpet Agri SA forholder seg til beslutningen, fremkommer det i meldingen.

Glommen Mjøsen Skog SA er forberedt på at sluttresultatet blir at selskapet eier alt fra litt over 50 prosent av aksjene i Moelven Industrier ASA til nesten 100 prosent.

Les også:

Les også

Moelven Eidsvold Værk legges ned

Les også

Inntektsbrems for Moelven – peker på brexit og handelskrig

Publisert: