Roger Federer kan bli første tennis-milliardær

Den sveitsiske tennisstjernen Roger Federer ligger an til å nå dollar-milliarden innen utgangen av 2020. Kun tre idrettsmenn har oppnådd det samme.

Roger Federer tjente 93 millioner dollar i 2019, og kan i løpet av 2020 bli sportens første dollarmilliardær.
Publisert: Publisert:

38-åringen, som er rangert som verdens tredje beste mannlige tennisspiller, har ifølge bransjenettstedet tennis.com hittil i karrieren tjent 900 millioner dollar. I tillegg har sponsorer pliktet å gi 200 millioner innen utgangen av året.

Det plasserer Federer over dollarmilliarden, en sum ingen tennisspiller tidligere har oppnådd i løpet av tenniskarrieren.

Svære sponsoravtaler

Offisielle tall fra tennisorganisasjonen ATP indikerer at Federer har vunnet 129 millioner i premiepenger gjennom karrieren.

Det blir imidlertid småpenger sammenlignet med utbetalingene fra sponsorer som Mercedes-Benz, Rolex, Nike, Credit Suisse og klesprodusenten Uniqlo.

Ifølge Forbes ligger tennisspillerens årlige inntekt av både premiepenger og sponsorkontrakter på 93,4 millioner dollar.

Eksklusivt selskap

Tre idrettsmenn har tidligere oppnådd milliarden i løpet av idrettskarrieren. Golferen Tiger Woods klarte det i 2009, basketballspilleren Michael Jordan i 2015 og bokseren Floyd Mayweather i 2017, skriver Business Insider.

– Jeg har aldri gjort gale og dumme investeringer, sa Federer til CNBC etter det ble kjent at han investerte et større beløp i skoprodusenten On.

Les også

Casper Ruud puttet penger i Arne Fredlys tankrederi

Les også

Akon vil lansere kryptovalutaen «AKoin»

Publisert: