Politiet kjøper nye biler for opptil 1,2 milliarder

Hanne Hattrem
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Politiet har tildelt Volvo Car Norway og Bertel O. Steen kontrakter på patruljebiler for den kommende syvårsperioden. Det opplyser Politiets fellestjenester, som skaffer bilene for politiet, i en pressemelding.

De to bilmodellene som er valgt til å dekke politiets behov for patruljebiler er Volvo V90CC som liten patruljebil og til hundepatruljer, mens Mercedes-Benz Vito er valgt som stor patruljebil.

– Målet med anskaffelsen har vært å finne de bilene som best dekker politiets behov, i dag og i fremtiden, og innenfor dagens økonomiske rammer, sier direktør Helge Clem i Politiets fellestjenester.

Prosjektleder for kjøretøyanskaffelsen, Tor Arne Ballo, opplyser at den estimerte verdien på kontraktene er 1,2 milliarder kroner, skriver Politiforum.

Ti aktører fra hele Europa meldte seg som interessenter i forbindelse med tilbudet, hvorav fem aktører oppfylte kravene. Anbudet ble gjennomført som en konkurranse med forhandlinger.

Kontraktene er tildelt med best forhold mellom kostnad og kvalitet basert på politiets evalueringskriterier, opplyser Politiets fellestjenester.

Pressemeldingen fra Politiets fellestjenester– Vi forventer at de første bilene er i operativ tjeneste i løpet av våren neste år

Her kan du lese mer om

 1. Volvo
 2. Bertel O. Steen
 3. Mercedes-Benz
 4. Politiet
 5. Bil
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Rogalendingene vil ha elektrisk bil – i Telemark står diesel sterkest

 2. Tok ti år – nå girer de opp til en elektrisk tidsalder

 3. Harald Frigstad blir ny konsernsjef i Bertel O. Steen

 4. Annonsørinnhold

 5. Tesla nærmere sin første europeiske fabrikk i Tyskland

 6. Forsker: Selvsentrerte menn eier statusbiler