Politiet kjøper nye biler for opptil 1,2 milliarder

 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Politiet har tildelt Volvo Car Norway og Bertel O. Steen kontrakter på patruljebiler for den kommende syvårsperioden. Det opplyser Politiets fellestjenester, som skaffer bilene for politiet, i en pressemelding.

De to bilmodellene som er valgt til å dekke politiets behov for patruljebiler er Volvo V90CC som liten patruljebil og til hundepatruljer, mens Mercedes-Benz Vito er valgt som stor patruljebil.

– Målet med anskaffelsen har vært å finne de bilene som best dekker politiets behov, i dag og i fremtiden, og innenfor dagens økonomiske rammer, sier direktør Helge Clem i Politiets fellestjenester.

Prosjektleder for kjøretøyanskaffelsen, Tor Arne Ballo, opplyser at den estimerte verdien på kontraktene er 1,2 milliarder kroner, skriver Politiforum.

Ti aktører fra hele Europa meldte seg som interessenter i forbindelse med tilbudet, hvorav fem aktører oppfylte kravene. Anbudet ble gjennomført som en konkurranse med forhandlinger.

Kontraktene er tildelt med best forhold mellom kostnad og kvalitet basert på politiets evalueringskriterier, opplyser Politiets fellestjenester.

Pressemeldingen fra Politiets fellestjenester– Vi forventer at de første bilene er i operativ tjeneste i løpet av våren neste år
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Volvo
 2. Bertel O. Steen
 3. Mercedes-Benz
 4. Politiet
 5. Bil

Flere artikler

 1. Politiet mener Idar Vollvik har merket og pakket om munnbind i Norge

 2. Volvo skal bli helelektriske innen 2030

 3. Betalt innhold

  DOF Subsea sikrer flere kontrakter i Nord-Amerika

 4. Norsk politi kjøpte 700.000 munnbind fra Milrab basert på falsk dokumentasjon

 5. Innbrudd i «beste Olsenbanden-stil»: Dansk politi har funnet dyre vinflasker