Kulturbusiness

«Frost 2» er Disneys sjette milliardfilm i år

Animasjonsfilmen som har hentet inspirasjon fra Norge og norsk natur er nå en del av den eksklusive milliardklubben til Disney.

NIKLAS HALLE'N / AFP
  • Hanna Ghaderi
  • NTB
Publisert:

Oppfølgeren til Disneys «Frost» passerte 1 milliard dollar i inntekter søndag, og ble dermed den sjette filmen som når milliard-merket i år, skriver CNBC.

Filmen er også på topp ti-listen over de største lanseringene av animasjonsfilmer noensinne, over hele verden.

I sin andre visningsuke dro Anna, Elsa og Olaf inn hele 132,7 millioner dollar, over 1,2 milliarder norske kroner, i den fem dagers lange Høsttakkefest-ferien i USA og Canada, ifølge tallene. 85,3 av millionene ble tjent inn på én helg, i tillegg til åpningshelgen.

I åpningshelgen satte Disney-filmen rekord med 127 millioner dollar nasjonalt, og hele 350,2 milliarder internasjonalt. Det er den største inntjeningen Walt Disney Animation Studios noen gang har hatt i en åpningshelg.

Den første «Frost»-filmen hadde sin åpningshelg under Høsttakkefest 2013, men det er i år lagt til rette for at barna i forbindelse med skolefri skal kunne se den både to og tre ganger på kino.

De andre filmene som også har fått milliard-stempelet er «Captain Marvel», «Aladdin», «Løvenes Konge», «Avengers: Endgame» og «Toy Story 4».

I Norge har filmen premiere 25. desember.

«Frost 2» er Disneys sjette milliardfilm i år

Les også:

«Frost 2» hentet inn 3,2 milliarder i åpningshelgen
Les også

«Frost 2» fortsetter å dra inn milliarder

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kulturbusiness
  2. Film
  3. Animasjonsfilm
  4. Disney

Flere artikler