Isabelle Ringnes om karrieren: – Jeg famlet og famlet og famlet

Likestillingsgründeren var innom alt fra økonomi til skuespill og personlig trening før hun fant ut hva drømmejobben var.

Gründer Isabelle Ringnes var innom mye rart før hun fant lidenskapen sin i skjæringspunktet mellom likestilling og teknologi.
Publisert:

Vil du høre hele intervjuet med Isabelle Ringnes? Sjekk ut E24s podkast Voksenpoeng! Du finner den der du vanligvis hører på podkast, eller i spilleren nederst i saken.

– Jeg visste jo ikke helt hva jeg skulle bli, det er nok årsaken til at jeg har studert så mye rart. Men jeg tenkte at den beste måten å finne ut av om det er dette jeg vil bli, er å prøve, sier Isabelle Ringnes til E24.

Hun har studert i til sammen åtte år – med litt jobbing innimellom. På utdannelses-cv-en står en bachelor i økonomi fra BI, før turen gikk til New York. Der ble det studier innenfor både psykologi, ernæring, skuespill og personlig trening.

– Dette var alt litt i påvente av å begynne på masteren min, som var media management ved The New School i New York, sier Ringnes.

– Bare prøv noe

Det ble litt studier etter det også: Krasjkurs i product management ved General Assembly, og eksponentiell teknologi hos Singularity University ved Nasas forskningssenter.

Alt uten å egentlig vite helt hva hun egentlig skulle bli.

– Du famlet deg litt frem?

– Ja, jeg famlet og famlet og famlet.

Det var aldri aktuelt å følge i familiens typiske næringslivsspor, som over flere generasjoner har bygget seg opp på driften av Ringnes bryggeri. I dag driver familien hovedsakelig med eiendomsinvestering, gjennom far Christian Ringnes’ firmaer Eiendomsspar og Victoria Eiendom.

– Hva rådet familien din deg til – var de uenige i famlingen?

– Jeg tror at så lenge man gjør noe fornuftig, så er det greit å famle – det var vel kanskje det jeg fikk fortalt hjemmefra. De har definitivt hatt meninger om hva som er fornuftig og ikke, så PT og skuespill var ikke det som sto høyest i grana hos dem. Men de har alltid støttet at man må finne sin egen lidenskap, for det er ikke nødvendigvis noen oppskrift på suksess å bare følge i noen andres fotspor basert på forventninger, sier Ringnes.

Hun er glad for at hun hoppet ut i et studium med en gang, selv om økonomi skulle vise seg å ikke være den store lidenskapen.

– Det er et paradoks at man har for mange valg, så man kan bli litt handlingslammet. Jeg var litt sånn «bare prøv noe», så kan man se om det funker. Hvis ikke går man videre.

Ville valgt koding

Dersom hun skulle valgt studier på nytt, hadde det blitt informatikk – koding er et fag Ringnes betegner som «sexy». Hun trengte likevel ingen ren utviklingsrettet kompetanse for å komme seg inn i teknologibransjen da hun skapte sitt eget teknologi- og likestillingsselskap sammen med kirurg og medgründer Marie Louise Sunde.

Selskapet «Equality Check» leverer en tjeneste der ansatte kan vurdere hvor god deres egen bedrift er på likestilling på arbeidsplassen, og har fått investorer som Aksel Lund Svindal og Trond Rieber Knutsen med på laget siden oppstarten i 2017.

Isabelle Ringnes og medgründer Marie Louise Sunde startet sammen Equality Check i 2017.

– Det er mange i teknologibedrifter som ikke er utviklere. Man kan gjøre enormt mye med en forståelse for teknologi og hvordan ting kan digitaliseres. Å utvikle tjenester er helt fundamentalt, men det finnes også en hel masse funksjoner som er helt nødvendige for at teknologien blir brukt og er anvendbar, sier Ringnes.

Arvingstempelet: – Litt irriterende

Til tross for eget selskap og bred foredragsvirksomhet, blir hun gjerne omtalt først og fremst som arving i mediene. Det prøver hun ikke å la seg plage av.

– Men jeg kan jo synes det er litt irriterende når jeg har teknologileir for 300 unge jenter og temaet er at de skal lære seg koding og å forme fremtiden med egne hender – og så blir overskriftene «Ringnes-arving ettellerannet med pappa». Han har ingenting med den leiren å gjøre, kan ingenting om teknologi, vet kanskje ikke at jeg har den leiren engang – og så blir vinkelen det.

– Kan det også være en fordel å ha et kjent navn?

– Ja, det er garantert mange som har tatt et møte fordi de kjenner igjen navnet, sier Ringnes, og påpeker at det er vanskelig å vite hvorfor folk kanskje velger å møtes om selskapet hennes – mye av nettverket er tross alt bygget opp gjennom å være med på foredrag og konferanser.

Les også

Isabelle Ringnes mer enn doblet formuen

Med en formue på over 300 millioner kroner, hadde ikke Ringnes trengt å jobbe dag og natt for å realisere gründerdrømmen – men å ikke jobbe har aldri vært et alternativ, forteller hun.

– Å ligge på en strand et sted, jeg tror ikke det hadde vært spesielt populært hjemme. Vi er oppdratt med god arbeidsmoral, og vi har alltid blitt fortalt at man må jobbe for å lykkes. Og så er det jo kjempegøy å jobbe og skape ting. Det hadde ikke gitt noen mening for meg å leve et liv i sus og dus uten å bringe noe av verdi til bordet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om