Norwegian gjenåpner første rute utenfor Norge

Neste måned åpner ruten mellom de danske byene Aalborg og København igjen. SAS utvider rutetilbudet utenlands, blant annet fra Oslo.

Flyselskaper verden over har kuttet kraftig i rutetilbudet som følge av coronakrisen. En rute i Danmark blir første som gjenoppstår utenfor Norge.
Publisert:

Norwegian har lenge operert med et fåtalls fly i Norge. Fra juli utvides kapasiteten til å også gjelde de tre daglige avgangene mellom Aalborg og København fra 1. juli, skriver flyselskapet i en melding tirsdag ettermiddag.

Etter tre måneders pause gjenopptas de tre daglige avgangene mellom Aalborg og København fra 1. juli.

– Vi er glade for å igjen kunne ønske våre kunder velkommen om bord på våre ruter mellom Aalborg og København. Vi har fått mange henvendelser fra kunder med spørsmål om når vi kom tilbake. Det setter vi stor pris på, sier Magnus Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian i meldingen.

Les også

Regjeringen presenterer nye reiseråd – åpner opp for at flere får reise til Norge

Også i Danmark må reisende over seks år benytte munnbind, skriver selskapet i meldingen.

Flyselskapet har tidligere varslet at det er passasjerene som selv må sørge for at de har med seg munnbind.

Det er i tråd med anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter, skjønt norske myndigheter ikke har munnbind som en av sine krav.

SAS øker kapasiteten fra 30 til 40 fly.

Også SAS øker kapasiteten

I en melding tirsdag skriver konkurrenten SAS at de også øker kapasiteten i juli. SAS vil riktignok legge til flere ruter andre steder enn kun i Danmark, og vil også operere internasjonale flyginger fra Oslo.

Kapasiteten økes fra 30 til 40 fly. Det vil betyr at den er 30 prosent mindre enn tilsvarende periode i fjor, opplyser flyselskapet i meldingen.

Les på E24+

Endelig åpner hotellet igjen: – Vi er så glad for å se deg!

SAS vil legge til flere ruter i København, og fra Oslo vil det opereres internasjonale flyginger til Athen, Malaga, Alicante, Mallorca, Split, Barcelona, Billund, Gran Canaria, Nice, Aalborg, Aarhus, Stockholm, København og Reykjavik, opplyses det.

Flere destinasjoner vil bli lagt til fra alle tre land når etterspørselen kommer tilbake skriver selskapet.

Åpner gradvis opp

Forrige uke presenterte statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie nye reiseråd. Nordmenn kan fra denne uken ta seg turen til områder med lav smitterisiko i Norden.

Det betyr at Gotland, plassert mange kilometer ut i Østersjøen, er det eneste stedet nordmenn kan reise om de vil til Sverige.

Les på E24+

Fylket vil kreve nullutslipp på lokalfly fra 2024

Utenriksdepartementet (UD) fraråder fortsatt alle «ikke strengt nødvendige reiser» til alle land utenfor Norden.

– Vi har begynt å gjenåpne samfunnet sammen, over tid og kontrollert i tråd med vår langsiktige strategi. Nå åpner Norge for fritidsreiser i Norden etter gitte kriterier, uttalte Solberg forrige uke.

– Dersom vi gjør for omfattende lettelser samtidig, risikerer vi å miste kontrollen og i verste fall måtte innføre inngripende tiltak igjen, sa Solberg.

Les meldingen fra Norwegian Les meldingen fra SAS
Publisert: