SAS med nytt design på flyene for første gang på 21 år

SAS-flyene får ny drakt, som på det nederste bildet.

SAS/ Paul Hanna, Reuters/ NTB scanpix
Publisert:,

SAS gir flyene sine et nytt utseende. Det opplyser flyselskapet i en pressemelding torsdag.

Dette er første gang på 21 år at flyselskapet oppdaterer flyenes utseende. «Det nye designet er en moderne fortolkning av klassisk skandinavisk design», heter det i pressemelding.

SAS

SAS bytter ut gråfargen på skroget med en mørkere gråtone. Tidligere har «Scandinavian Airlines»-logoen foran på flyet vært hvit mot det grå skroget, men nå blir logoen i en skinnene sølvfarget SAS-logo. Motorene som til nå har vært røde, blir nå sølvgrå og blå. Blåfargen går også igjen på halen av flyet.

Konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson sammen med en modell som viser det nye designet.

Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

– Ny utforming av eksteriøret er et visuelt uttrykk for fremtidens SAS. Men det er også en fortsettelse og bekreftelse på en lang og stolt historie som handler om å utvikle og fremme skandinavisk design og kultur. Reisende fra Skandinavia vil kjenne igjen hvor de stammer fra, samtidig som at globale reisende ser og møter følelsen av det nordiske», sier konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson, i pressemeldingen.

SAS

Flyselskapet opplyser at de nye Airbus A350 og A320neo, blir blant de første som flyr i den nye drakten.

Eksisterende fly males om hvert femte til sjette år, og SAS sier utrullingen av det nye designet vil følge det normale vedlikeholdsprogrammet. Innen 2024 vil alle SAS-fly ha det nye utseende.

Pressemelding fra SAS