Peppes Pizza med omsetningstap på 40 prosent: Får 1,7 millioner kroner i støtte

En av Norges største restaurantkonserner, Umoe Restaurants, har fått tildelt til sammen 3,96 millioner kroner i støtte til Blender og Peppes Pizza.

 • Hanna Ghaderi
Publisert: Publisert:

Peppes Pizza har blitt tildelt 1,7 millioner kroner i kontantstøtte. Så langt i år har selskapet hatt en omsetning på 25,3 millioner kroner, og uunngåelige faste kostnader på 5,74 millioner kroner.

– Summen dekker ikke på langt nær tapene vi har hatt i denne perioden, men er helt klart et godt bidrag gjennom en krevende tid. Det er positivt med kort behandlingstid, det hjelper på likviditeten, sier Marianne Lund, administrerende direktør i Peppes Pizza til E24.

Voldsom økning i takeaway

– Vi er heldige som i tillegg til restaurantene selger pizza både på take away, hjemlevering og i dagligvare, sier Lund.

Hun forteller videre at de så en økning i frossenpizzaer i starten av coronapandemien.

– Vi har hatt en ørliten nedgang av kunder som henter selv, men det har helt klart sin naturlige forklaring. 19. mars kuttet vi leveringstillegget som vår del av dugnaden, og har siden hatt gratis levering til alle våre kunder i hele landet, sier hun og legger til:

– Dette har gitt oss en voldsom økning i antall hjemleveringer, mat hjem i denne perioden har vært attraktivt.

Hun trekker frem at mindre overtidsmat og svakere bedriftsmarked generelt har hatt en stor nedgang i perioden.

Peppes Pizza er eid av Umoe Restaurants, og konsernet eier eller har rettighetene til Peppes Pizza, Starbucks, Burger King, TGI Friday’s, Blender og Leon fordelt på 440 restauranter og kafeer i Norden

Også restauranten Blender har fått kontantstøtte, og ble tildelt 2,26 millioner kroner. Til sammen har Umoe dermed fått 3,96 millioner kroner i kontantstøtte til de to konseptene.

Les også

Umoe Restaurants har permittert 1.500 ansatte

Omsetningstap på 40 prosent

Peppes Pizza opplyser til E24 at de har hatt et omsetningstap på omtrent 40 prosent, men at det å ha en stor merkevare, og at pizzakjeden leverer takeaway og frossenpizza bidrar til at de klarer seg gjennom krisen.

– Det er flere strenger å spille på rett og slett. Det at skjenkebevilgningen tredde i kraft i Oslo igjen 6. april, er superbra for bransjen.

Les også

Fire av fem får under 50.000 kroner i kontantstøtte

Lund trekker videre frem at det er andre store kostnader det ikke er dekning for, og at Restaurantbransjen har blitt rammet hardt av krisen.

– I forbindelse med innføring av restriksjonene 12. mars måtte vi midlertidig stenge de fleste av våre restauranter. Det ga oss store tap i omsetning, mens flere faste kostnader fortsatte å løpe.

– Det er også andre store kostnader det ikke er dekning for. Vi ble blant annet nødt til å permittere svært mange av våre ansatte umiddelbart, mens endringen om at arbeidsgiver måtte dekke en kortere periode, ikke ble effektiv før 20. mars.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Umoe Restaurants
 3. Burger King
 4. Restaurant
 5. Coronaviruset
 6. Peppes Pizza
 7. TGI Friday's

Flere artikler

 1. Statlige millioner til Burger King og Peppes: – Har avgjort hjulpet oss gjennom krisen

 2. Hamburgersalget kraftig ned i mars: Solgte 270.000 færre Whopper-menyer

 3. Trapper opp pizzakrigen: Håper å selge én million bensinstasjonspizzaer

 4. Omsetningen raste i mars – får 5,5 millioner fra staten

 5. Stordalens Strawberry Group bikker 200 millioner i kontantstøtte