Milliontap for Bank Norwegian

Bank Norwegian har nå tapt nesten 50 millioner i 2008.

Publisert:

Bank Norwegian fikk et driftsresultat på minus 15 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en bedring på knappe millionen i forhold til andre kvartal.

- Under de rådende markedsforhold arbeider vi etter en forsiktig forretningsmodell hvor vi forsikrer oss om at både risikostyring og kredittpraksis er robust også i krevende økonomiske tider, sier administrerende direktør Erik Jensen i Bank Norwegian i pressemeldingen.

For knapt et år siden startet Bjørn Kjos (bildet) opp Bank Norwegian, og siden oppstarten har selskapet tapt 50 millioner kroner i 2008.

- Forvaltningskapitalen utgjør 2.073 millioner kroner ved utgangen av kvartalet, en økning på 92 millioner kroner siden forrige kvartal, skriver selskapet i pressemeldingen.

Utlånsporteføljen har vokst med 226 millioner kroner, mens innskuddene har økt med 85 millioner kroner.

Les også: Norwegian sikrer seg Sterlings godbiter

Ser lysere utsikter

Finanskrisen kunne nok ha kommet på et annet tidspunkt for Bank Norwegian, men selskapet ser lyst på fremtiden.

- Vi ser positivt på utsiktene fremover og er trygge på at vi vil komme styrket ut av den senere tids makroøkonomiske begivenheter, sier Jensen.

I null i 2009

Banken uttalte ved framleggelsen av andre kvartal at de har som mål å gå i null rundt midten av 2009.

– Konkurransen er veldig skarp og det er vanskelige tider i banksektoren. Men vi har absolutt tro på at vi vil lykkes, og er komfortable med situasjonen, sa finansdirektør Pål Svenkerud i Bank Norwegian til E24.

Les også: Se hvor trygg din bank er

Til forsiden

Publisert: