Mæland med skattegave til familieeide hoteller

Regjeringen senker formuesskatten for familieeide hoteller og overnattingssteder i forslaget til statsbudsjett for neste år.

SENKER SKATTEN: Regjeringen, her ved næringsminister Monica Mæland, senker formuesskatten for familieeide hoteller og overnattingssteder i forslaget til statsbudsjett for neste år.

Hallgeir Vågenes VG
  • NTB
Publisert:

Den svært så tidlige budsjettlekkasjen framgår av reiselivsmeldingen som næringsminister Monica Mæland (H) legger fram fredag.

Der heter det at regjeringen i statsbudsjettet for 2018 tar sikte på å foreslå lettelser i formuesskatten for hoteller og overnattingssteder gjennom "en vesentlig økning" i den såkalte verdsettelsesrabatten.

I statsbudsjettet for i år ble det innført verdsettelsesrabatt på 10 prosent for aksjer og driftsmidler. Rabatten skal i tråd med skatteforliket på Stortinget økes til 20 prosent i 2018.

Les også

Ny rapport: Ved å kutte denne skatten får man igjen dobbelt så mye i investeringer

Det er samme nivå som verdsettelsesrabatten samlet sett gir for næringseiendom eid direkte av formuesskattepliktige, som familieeide hoteller og overnattingssteder.

Hva regjeringen legger i "vesentlig økning" av satsen på 20 prosent, konkretiseres ikke i reiselivsmeldingen, men vil først bli klart når budsjettforslaget foreligger i oktober.

Flere artikler

  1. Bred meny for å styrke norsk reiseliv

  2. Hotelldirektør: – Det er dramatisk

  3. Skattebetalerforeningen: Mener statsbudsjettet avslører Ernas skatteplan

  4. Annonsørinnhold

  5. Dette forventer økonomene av Siv Jensens statsbudsjett

  6. Regjeringen vil innføre «luksusbolig-skatt»: – Merkelig symbolpolitikk