Trolig mindre lakserømming enn fryktet

Lakserømmingen etter stormen Berit var trolig langt mindre enn først antatt, mener Fiskeridirektoratet. Men de frykter at nye uvær kan gi flere rømninger.

RØMTE IKKE: Færre laks enn det som var fryktet, rømte fra anleggene under stormen Berit.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det var først frykt for at opp til 700.000 smålaks kunne ha rømt fra anlegg i Sør-Trøndelag, da det ble oppdaget flenger i to merder etter stormen Berit sist helg.

Dusør for gjenfangst

Gjenværende fisk i en skadet merde ved Marine Harvest sitt anlegg i Osen i Sør-Trøndelag ble tatt over i en brønnbåt torsdag kveld. På grunn av dårlig vær ble det ikke gjort nøyaktig telling, men det så ut til å være mer fisk igjen i merden enn først antatt, ifølge Fiskeridirektoratets inspektører.

Marine Harvest regner med å ha en oversikt over hvor mange laks som har rømt i løpet av fredag kveld, dersom været tillater det, får NTB opplyst i selskapet.

Marine Harvest har utlovet dusør på 200 kroner for hver gjenfanget fisk.

Ny rømming på Bømlo

Fiskeridirektoratet fikk torsdag kveld også melding om at 2.267 laks med en snittvekt på 5,6 kilo var rømt fra Brandasund Fiskefarm på Bømlo i Hordaland.

Direktoratet ser ikke bort ifra at de kan få inn flere meldinger om mulige rømninger etter at alle oppdretterne har fått inspisert etter uværet Berit.

– Dessuten er det jo mer uvær i vente, konstaterer direktoratet i en pressemelding.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Laksemerdene stod imot Dagmar

  2. Nina sendte fisk på rømmen

  3. Betalt innhold

    Fisk på rømmen i Osterfjorden og Lindås

  4. Dusør på 500 kr.per rømte laks

  5. 56.000 laks rømte fra Marine Harvest-anlegg i Nærøy