Ugland-skipet Bonita har forlatt Benin

To uker etter at mannskapet på det norske skipet Bonita ble bortført av pirater utenfor kysten av Benin, har skipet reist videre mot Brasil.

Ni besetningsmedlemmer fra det norske skipet Bonita som er eid av Ugland-rederiet, ble kapret utenfor Benin i Vest-Afrika for to uker siden.

Foto: Rederiet Ugland / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Det ikke kjent hvordan det går med de ni fra mannskapet som ble tatt til fange da pirater bordet skipet mens det lå for anker utenfor det afrikanske landet 2. november, skriver Fædrelandsvennen. De ni ble tatt med fra skipet og fraktet til et ukjent sted. Hele mannskapet om bord på Bonita er filippinske statsborgere.

I en uttalelse mandag skriver det Grimstad-baserte rederiet Ugland at deres hovedprioritering er å bringe de ni besetningsmedlemmene tilbake i sikkerhet.

De øvrige av mannskapet som ikke ville være med skipet videre, ble i helgen fløyet til Filippinene hvor de fikk møte pårørende etter legesjekk og en debrif.

Selve skipet har fått nytt mannskap og satte kursen mot Brasil.

Beredskapssjef John Hammersmark i Norsk Rederiforbund sier de bistår Ugland i håndteringen av situasjonen som har oppstått, men kan ikke gi noen konkret kommentar.

– Jeg vil ikke si noe om den saken, ettersom det er en pågående hendelse. Det er fremdeles mange usikkerhetsmomenter. Det er ni sjøfolk som er bortført, og jeg ønsker ikke å si noe som kan utsette dem for ytterligere fare. Vi bistår med vår kompetanse og erfaring, men det er Ugland som håndterer krisen. Det er de som eier skipet, og det er deres mannskap, sier Hammersmark.

Les også

Pirater kidnappet ni personer fra Ugland-skip i Benin

Her kan du lese mer om

 1. Ugland
 2. Benin
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Ugland-skipet Bonita har forlatt Benin

 2. Mannskapet fra kaprede Bonita løslatt – tilbake på Filippinene

 3. Rederiet Ugland vurderer å endre ruter etter skipskapring i Benin

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Rederiet Ugland vurderer å endre ruter etter skipskapring i Benin

 6. Betalt innhold

  Norsk rederi etter skipskapring i Benin: – Det jobbes intenst med saken