Nytt lakseselskap varsler permitteringer: – Svarteste dagen i mitt arbeidsliv

Romsdal Processing vil permittere 94 ansatte fra 1. januar.

Publisert:

Oppdrettsselskapet Lerøy har sendt ut permitteringsvarsel til 339 ansatte i Norge. Lerøy-sjefen gir regjeringen nye skatteopplegg ansvaret.

Nå varsler et nytt lakseselskap permitteringer: Romsdal Processing, som driver med lakseslakt og foredling av fisk, vil permittere 94 ansatte fra 1. januar

– Vi har i dag sendt ut permitteringsvarsel til 49 egne ansatte og 45 innleide. Det er i realiteten alle som er knytte til vår virksomhet. De blir permittert fra 1. januar hvis ikke regjeringen endrer på sitt forslag om å innføre grunnrentebeskatning innen havbruksnæringen, sier daglig leder Hugo-Vegar Heggdal til VG.

– Vi har bygget stein på stein. Dette er den svarteste dagen i mitt arbeidsliv. Nå er det bare én aktør som kan redde oss og rette opp i dette - det er regjeringen, legger han til. 

Heggdal sier at det fra nyttår vil være kun tre til fem personer i virksomheten for blant annet å holde fryseriet i gang.

Bedriften eies 45 prosent av Salmar, 45 prosent av Lerøy og 10 prosent av Molde kommune.

– Utfordringen er at våre kunder ikke inngår nye kontrakter så lenge det er uklart om det nye skatteregimet gjelder fra 1. januar, sier han.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om