Medier24: NRK åpner for sluttpakke til ansatte

NRK åpner for slutt­pakke til ansatte. Det kommer fram i en melding på intranettet for NRKs ansatte, ifølge Medier24.

NRK åpner for sluttpakke for alle ansatte, skriver Medier24.
  • NTB
Publisert:

«I forbindelse med strammere økonomiske rammer i 2023 åpner NRK opp for at medarbeidere kan søke om frivillig avgangsvederlag (sluttpakke). Hensikten med avgangsvederlaget er å gi ansatte en økonomisk sikkerhet i overgangen til nytt arbeid utenfor NRK», skriver NRK i en melding på sitt intranett, ifølge Medier24 som har sett meldingen.

Allmennkringkasteren har tidligere varslet at de kommer til å mangle over 300 millioner kroner neste år, og økonomidirektør Andreas Norvik har sagt at det betyr at de må bli færre ansatte.

– Naturlig

– At det kommer et slikt tilbud, er helt naturlig i en slik prosess, sier klubbleder Rolf Johansen i NRKJ til Medier24.

Han tror tilbudet om frivillig sluttpakke er i tråd med det medarbeiderne ventet.

Det er mellom 80 og 120 som må gå. Målet er å få tallet ned fra tresifret til tosifret. Det gjelder for hele NRK.

– Men det er ikke nødvendigvis dramatikk i dette, fordi det slutter en del i NRK hvert år. Jeg mener at dette er gjennomførbart med at vi ikke skal ende opp med oppsigelser, kommenterer Johansen.

– Må kutte

I meldingen fra NRK står det at det er krav til hvem som kan få sluttpakke, og at det gjelder stillinger som ikke erstattes. Ansatte over 67 år får ikke søke om sluttpakke. Fristen for å søke er 9. januar.

– NRK må gjennomføre kutt på mer enn 300 millioner kroner i 2023, og så store besparelser vil kreve at vi blir noen færre medarbeidere. Vi ønsker å få til dette til ved hjelp av frivillige løsninger og har åpnet for at faste ansatte i NRK kan melde interesse for å søke om avgangsvederlag. NRK vil gjøre en individuell vurdering av hver enkelt søknad, sier organisasjonsdirektør Olav Hypher i NRK til NTB.

Publisert:
Gå til e24.no