Urolig oljepris og Kahoot-nedgang

 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Værmeldingene for sommer-Norge svinger stort, og det gjør det også for oljeprisen.

Det er fortsatt uro i markedet, selv om hverdagen sniker seg tilbake til normalen. Hvilken retning vil oljeprisen ta, og hva skjer med den populære Kahoot-aksjen?

Hva skjer med oljen?

Den siste tiden har oljekartellet Opec+ forsøkt å bli enige om de skal øke produksjonen fra august eller ikke. Da coronapandemien traff verden i fjor sank etterspørselen etter olje dramatisk, og Opec+ ble enige om å kutte i oljeproduksjonen.

Nå er verdensøkonomien i ferd med å stable seg på beina igjen, men partene er altså uenige i om nivået på produksjonen fremover. Diskusjonene ble mandag utsatt, uten at en ny møtedato ble fastsatt. Samtalene brøt sammen på grunn av uenigheter mellom Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, ifølge flere medier.

Flere analytikere peker på at markedet nå er nervøst fordi investorene leter etter nye signaler fra landene for å få en pekepinn på hvor mye olje de vil produsere og tilføre markedet.

Assisterende kommuneoverlege i Dr. Dropin-styret

Da gründerfabrikken Askeladden startet den private helsetjenesten Dr. Dropin i juni 2017, satt fire leger i styret fra start. Blant dem kjendislege Jørgen Skavlan, gründer Daniel Sørli og Ida Susanna Fattah.

Fattah ble innstilt som konstituert bydelsoverlege i Alna november 2020, og kort tid etter som assisterende kommuneoverlege i Oslo kommune i januar 2021.

Samtidig har den private helsetjenesten Dr. Dropin vunnet anbudskonkurranser og inngått flere avtaler om smittesporing og coronatesting for Oslo kommune det siste året.

Kontraktene løper fra august 2020 og Oslo kommune har per nå utbetalt 29,9 millioner kroner til Dr. Dropin.

Ida Susanna Fattah skriver i en e-post at vervet i Dr. Dropin ikke har påvirket hennes rolle i Oslo kommune.

Verste børsdag noensinne for Kahoot

Onsdag denne uken raste it-aksjen Kahoot 26 prosent på Oslo Børs etter å ha lagt frem tall for andre kvartal. Svakere vekst i antall nye betalende kunder, er blant det som trekkes frem som skuffende med rapporten.

Onsdagen ble den verste børsdagen selskapet har hatt noensinne for den populære aksjen.

For Kahoot-sjef og storeier Eilert Hanoa ble det alene et papirtap på 632 millioner, men han puster med magen.

Torsdag og fredag kom storeieren Softbank på banen, og har de siste dagene kjøpt aksjer for rundt 300 millioner kroner.

Kahoot startet opprinnelig som en populær quiz-app, men har de siste årene satset tungt på utdanningsverktøy og spillbasert læring. Eksplosiv vekst i nye brukere gjennom fjoråret ga en fantastisk kursutvikling på børs, men skapte også forventinger om at trenden skulle fortsette.

 • Akkurat i tide for fellesferien øker drivstoffprisene kraftig. Samtidig frykter NAF at det vil bli et «ladekaos uten like» i sommer. Så fest setebeltet og planlegg ekstra tid på roadtripen!
 • Selv om det kun er én kamp igjen av EM har Aftenposten laget en guide for hvor man kan se kampen, tross for at Kontraskjæret er fullbooket.
 • DJ-en Steve Aoki har designet en klokke som er laget for å rave, som lyser på armen når du danser (eller bare leter etter nøklene dine).

Inn mot helgen vil jeg tipse om min favorittaktivitet når solen skinner. Jeg tar med meg hunden min eller en venninne og går kveldstur til en badeplass, og tar et nattbad. Lån med deg en hund, spør en kollega eller venninne og ta en dukkert!

Man blir avkjølt, får inn et par ekstra skritt og en hyggelig avslutning på arbeidsuken. God helg!

Har du noen tanker om Overblikk? Noe du savner? Send meg gjerne dine tanker til hanna@e24.no eller til overblikk@e24.no.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Overblikk
 2. Dr. Dropin
 3. Kahoot
 4. Olje

Flere artikler

 1. Assisterende kommuneoverlege sitter i Dr. Dropin-styret

 2. Elleville strømpriser, storm rundt norsk milliardkonsern, og den største børsnoteringen på 20 år

 3. Flyrekord, hamstring av aksjer og fleksible billetter

 4. Facebook blir Meta, resultatrush fra kjempene og forsyningsskvis i smågodthyllene

 5. Overblikk: Renta skal opp, børsene går ned og Ap varsler coronagransking

 6. Rentehopp, sentralbankdrama og karbonfangst