Milliardhopp i inntektene for Komplett

Resultatet for Stein Erik Hagens Komplett endte før skatt på 78 millioner kroner i andre kvartal, mot 59 millioner kroner i fjor.

MILLIARDHOPP: Stein Erik Hagens Komplett økte inntektene med én milliard i andre kvartal 2021.

Stian Lysberg Solum
  • Ine Schwebs
  • Infront TDN Direkt
Publisert:

Det viser kvartalsrapporten til Stein Erik Hagen-eide Komplett Group. Selskapet leverer også en topplinjevekst på 17 prosent i andre kvartal for 2021.

Det er den første kvartalsrapporten Komplett Group leverer etter at selskapet ble børsnotert i juni.

Komplett Group økte inntektene med én milliard i første halvår og fortsetter dermed den sterke veksten fra 2020.

– Komplett leverer en sterk lønnsom topplinjevekst på 17 prosent i andre kvartal drevet av god fremgang for alle våre forretningsområder takket være god innsats fra våre ansatte. Fremgangen kommer på toppen av historisk sterke sammenligningstall fra i fjor da B2C-segmentet (forbrukersegmentet journ. anm.) ble positivt påvirket av pandemien. Netthandelen har vokst kraftig som følge av restriksjonene i mars 2020, og vi har sterk tro på at dette er en varig endring i forbrukeradferd, sier konsernsjef Lars Olav Olaussen i Komplett.

Komplett endte med et driftsresultat på 85 millioner kroner i andre kvartal 2021, mot 63 millioner kroner i samme kvartal året før, viser rapporten.

Vil nå 15 milliarder i omsetning

Selskapet har som mål at omsetningen overstiger 15 milliarder innen 2025, og dessuten økt driftsmargin hvert år innen alle segmenter. For 2025 er ambisjonen å ha bruttomargin rundt 15 prosent og driftsmargin på rundt 5 prosent.

Hva gjelder kortsiktige ambisjoner vil selskapet ha en årlig omsetningsvekst på 10 prosent. I B2C-segmentet er målet en årlig omsetningsvekst på 10-12 prosent, i B2B-segmentet er målet 8-10 prosent.

B2B er segmentet for salg til andre bedrifter.

Ambisjonen for utbytteutdeling er at den skal være stabilt økende år for år, med en rate på 60-80 prosent av nettoresultat justert for engangseffekter.

– Godt posisjonert

Videre skriver selskapet at de vil oppgradere IT-systemene sine i løpet av 2022 til 2023, hvilket vil være en investering på rundt 400 millioner. Generelt vil selskapets operasjonelle kostnader ligge rundt 50 millioner i året, fremkommer det.

– For å oppsummere er vi godt posisjonert til å kapitalisere på overgangen til økt netthandel, og jeg er trygg på at vi har en solid kommersiell plan og et produktsortiment som gir våre kunder en attraktiv kjøpsopplevelse. Vår utvikling

i andre kvartal er et resultat av vår effektive drift, sterke markedsposisjon og gode markedsutsikter, avslutter konsernsjef Lars Olav Olaussen.

Børsnotert i juni

Nordens største netthandel Komplett Group ble børsnotert i juni i år og er nå verdt 4,1 milliarder kroner. Børsnoteringen skjedde ti år etter at Hagens investeringsselskap Canica Invest AS kjøpte Komplett av børs for rundt én milliard kroner.

Hagens elektronikkgigant leverte sterke resultater i fjor. Omsetningen vokste med 31 prosent til 9,9 milliarder kroner i 2020, mens driftsresultatet endte på 271 millioner kroner - opp fra 48 millioner i 2019.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Komplett
  2. Stein Erik Hagen

Flere artikler

  1. Komplett verdsettes til inntil 4,48 milliarder før børsnotering

  2. Komplett klar for børs - Hagen selger for minst 1,6 milliarder

  3. Strongpoint øyner milliardomsetning: – Vi er på god vei

  4. Aker Solutions melder om rekordhøy anbudsaktivitet: Venter fortsatt lavere omsetning i år

  5. Møller Mobility Group med tidenes resultat