To fengslet for organisert hvitvasking

Politiet har gjort pågripelser flere steder i Norge i pågående etterforskning knyttet til organisert økonomisk kriminalitet.

Politiadvokat Jannicke Evjen Olsen var aktor i fengslingsmøtet i Trondheim.
Publisert:

Onsdag ettermiddag ble to menn på 23 og 24 fremstilt for varetektsfengsling i Trøndelag tingrett i Trondheim. Ifølge politiadvokat Bente Bøklepp ba påtalemyndigheten om at de to skulle varetektsfengsles i fire uker hvorav to i full isolasjon.

– De er siktet for organisert hvitvasking, sier politiadvokaten som ikke kan gi ytterligere kommentarer av hensyn til etterforskningen.

Hvitvaskingen anses som grov, ifølge rettens kjennelse. Ingen av de to mennene erkjente straffskyld. Etter det E24 forstår, er flere personer pågrepet i saken. Pågripelsene skjedde på ulike steder i Norge.

Advokat Camilla Ødegaard Letnes forsvarer den ene av mennene som ble fremstilt for varetektsfengsling. Hun sier til E24 at hun ikke ønsker å gi noen kommentar.

Advokat Camilla Ødegaard Letnes forsvarer den ene mannen som ble begjært varetektsfengslet i Trondheim. På spørsmål om hvordan klienten stiller seg til siktelsen og varetektsfengsling sier advokaten at hun ikke har noen kommentar.

Den andre mannens forsvarer, advokat Max Henrik Jespersen, viser til rettens kjennelse. Politiadvokat Jannicke Evjen Olsen var aktor i fengslingsmøtet. Hun opplyser til E24 at ingen av mennene erkjente straffskyld og at begge ble fengslet av Trøndelag tingrett i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene må de sitte isolert.

Publisert:
Gå til e24.no