Bekreftet: Trygve Slagsvold Vedum blir finansminister

Påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre presenterer regjeringsmedlemmene på Stortinget.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum blir finansminister i den nye regjeringen.

Det bekrefter Jonas Gahr Støre i underkant av to timer før regjeringen formelt tiltrer.

Vedum har vært leder i Senterpartiet siden 2014. I de to siste stortingsperiodene var han medlem av finanskomiteen.

Toppsjef Jan Christian Vestre blir ny næringsminister i regjeringen. 35-åringen leder møbelbedriften Vestre. Han har tidligere erfaring fra departementet som politisk rådgiver da Trond Giske var minister der i Jens Stoltenbergs siste regjering.

– Her kommer en statsråd rett fra næringslivet. En del av næringslivet som har hatt størst gjennomføringskraft. Du kan sitte på benkene fra Vestre på Times Square i New York. Det er en eksportbedrift fra fastlandet som vi trenger flere av, sier Støre om den nye næringsministeren.

– Får en av de viktigste jobbene

Arbeids- og sosialdepartementet skal ledes av Arbeiderpartiets nestleder Hadja Tajik. Hun får tittelen arbeids- og inkluderingsminister.

– Vi legger til inkludering for det er så nært koblet til arbeid og den jobben det er å få flere mennesker inn i jobb, sier Støre.

– Hun får en av de viktigste jobbene i denne regjeringen. Å skape flere jobber, inkludere flere, redusere forskjellene, som er knyttet til arbeids-, sosial- og integreringspolitikken, fortsetter han.

Den andre nestlederen i partiet Bjørnar Skjæran blir fiskeri- og havminister.

– Det er store oppgaver som venter. Det er store oppgaver som har latt vente på seg å løse, som krever en politiker med god forankring, bred erfaring, evne til å se helheten av hva vi har på fiskeri- og havområdet, sier Støre.

– Vi skal utvikle, ikke avvikle

Arbeiderpartiets Espen Barth Eide blir klima- og miljøvernminister. Han har tidligere vært utenriksminister og forsvarsminister.

– Jeg var opptatt av å få en klima- og miljøvernminister som også behersker det internasjonale. Vi skal nå våre klimamål, men vi skal nå dem i samarbeid med land ute. Ikke minst må vi jobbe aktivt ut mot Europa, sier Støre.

Bergens tidligere ordfører, Marte Mjøs Persen (Ap), blir olje- og energiminister.

– Vi skal utvikle, ikke avvikle. Vi skal ha en olje- og energipolitikk som skal være med å få utslippene ned, og forberede Norge på det fornybare samfunn, sier Støre.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Jonas Gahr Støre
  2. Trygve Slagsvold Vedum

Flere artikler

  1. Regjeringen legger frem havvindsatsing

  2. Vedum bekrefter krisepakker

  3. SV krever at olje- og energiministeren møter i Stortinget for å svare om strømkrisen

  4. Medier: Mjøs Persen inn for Tajik – Aasland blir olje- og energiminister

  5. Regjeringen legger frem nye økonomiske tiltak tirsdag