Kompensasjonsordningen trappes ned

Den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet vil bli trappet ned, opplyser regjeringen.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Den vil vare ut oktober 2021, men i en ytterligere nedtrappet versjon i tilskuddsperioden september/oktober 2021, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Regjeringen endrer også kravene for støtte. Terskelen for omsetningsfall heves fra 30 til 40 prosent, og beregningsformelen justeres.

– Aktiviteten i økonomien har tatt seg kraftig opp de siste månedene. Etter hvert som regjeringens gjenåpningsplan gjennomføres, vil bedriftene som har vært rammet også gradvis kunne øke aktiviteten til et mer normalt nivå. Det er fortsatt bransjer som sliter med ettervirkninger av pandemien, og kompensasjonsordningen vil derfor vare ut oktober, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Som del av revidert nasjonalbudsjett, som ble vedtatt i juni, har regjeringen forlenget den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet.

Regjeringen ba om å forlenge ordningen fram til 1. november, men ba også Stortinget om å få fullmakt til å avvikle ordningen så tidlig som i september dersom gjenåpningen av samfunnet hadde kommet langt nok.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Iselin Nybø
  2. Nærings- og fiskeridepartementet

Flere artikler

  1. Regjeringen forlenger krisestøtte for næringslivet ut januar

  2. Bedriftsleder: – Uten menneskene er vi ikke verdt en krone

  3. Steinar Holden om kontantstøtte-endringene: – Veldig fornuftig

  4. NHO reagerer på nye tiltak for bedriftene: – Treffer for dårlig

  5. Strammer inn krisestøtteordning etter E24-avsløringer