Vestre påla Statkraft å endre bonusordninger

Næringsministeren sier han selv tok initiativ til å pålegge Statkraft å redusere trader-bonusene mer enn selskapet selv hadde lagt opp til.

Næringsminister Jan Christian Vestre ber Statkraft utvise stor grad av åpenhet rundt sine insentivordninger. Foto: Gorm Kallestad / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Jeg forstår veldig godt at det reageres på at Statkraft, som er heleid av det norske folk, har tilbudt ordninger til deler av sine ansatte. Det er for ordens skyld ikke «ledende ansatte» på de svært høye nivåene som det selskapets årsrapportering indikerer, skriver næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en skriftlig svar til stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV).

Bakgrunnen for svaret er at Statkraft økte bonusutbetalingene i fjor med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet tok først selv initiativ til å redusere bonusene, men Vestre ga «klart uttrykk» overfor styret om at ordningene burde begrenses mer enn det Statkrafts styre hadde lagt opp til.

– Jeg ga uttrykk for at de begrensningene som styret foreløpig hadde skissert overfor departementet etter mitt syn ikke syntes tilstrekkelige, skriver Vestre.

Han registrerer at styret nå har gjort betydelige innstramninger og begrensninger i ordningene, men konstaterer at de fortsatt vil fremstå som høye.

– Styret har gjort betydelige innstramminger og begrensninger i ordningene. Selv om bonusene i allmenn sammenheng til fremstå som høye, oppfatter jeg imidlertid at styrets vurdering er at vilkårene nå er på et markedsmessig nivå, og at selskapet er avhengig av konkurransedyktige vilkår også i denne delen av virksomheten, skriver ministeren videre.

Han oppfordrer selskapet til å utvise stor grad av åpenhet rundt sine insentivordninger.

Publisert: