Havila Kystruten med sanksjonssmell på 80 millioner

Rederiet hadde et skip ute av drift fra 12. april til 28. juni. Det preger regnskapet for andre kvartal.

Havila Kystrutens skip «Havila Capella» lå ved kai i Bergen en lengre periode tidligere i år.
Publisert: Publisert:

Havila Kystruten har lagt frem rapporten for årets andre kvartal.

Den viser at resultat før skatt landet på minus 180 millioner kroner. Driftsresultatet før avskrivninger var på minus 49,6 millioner kroner. Inntektene var på 66,6 millioner kroner i kvartalet.

Regnskapet preges av inntektsbortfall som følge av forsinket levering av «Havila Castor» og omtrent 80 millioner kroner etter at skipet «Havila Capella» ble rammet av sanksjoner og var ute av drift fra 12. april til 28. juni, ifølge selskapet.

I rapporten står det at «Havila Capella» ble holdt driftsklar med ordinær besetning i perioden den var ute av drift.

«Havila Capella» ble levert fra Tersan-verftet i Tyrkia til Havila Kystruten i november i fjor og begynte å seile kystruten mellom Bergen og Kirkenes i desember.

Etter Russlands invasjon av Ukraina avsluttet forsikringsselskapene «Havila Capella» sine forsikringer fordi skipet var leaset av et selskap som er russisk eid.

Leasingselskapet bak «Havila Capella» var registrert i Hong Kong og eid av det russiske selskapet GTLK. Selskapet ble ført opp på EUs liste over sanksjonerte selskaper 8. april, og ble dermed også sanksjonert i Norge.

Havila Kystruten tok rettslige steg for å bli eier av skipet, og fikk medhold i en kjennelse fra Hordaland Tingrett 20. juni. Etter å ha ha fått forsikringene på plass, fikk skipet grønt lys til å seile igjen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om