Sigve Brekke: – Helt feil at jeg har ønsket å skvise ut Berit Svendsen

Berit Svendsen ga beskjed om at hun kunne etterkomme Sigve Brekkes ønske og flytte til Asia om halvannet år, fortalte Brekke på Telenors pressekonferanse. Men Brekke kunne ikke vente på det.

  • David Bach
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke møtte pressen på Telenor Fornebu tirsdag formiddag, i forbindelse med Berit Svendsens avgang som sjef for Telenor Norge.

Wærsted innledet pressekonferansen med å redegjøre for styrets involvering i konsernledelsen og konsernsjefens ansvar.

– Sigve har strukket seg langt i å etterkomme Berits ønsker ved å tilby henne roller i selskapet. Og Berit er en av dem vi har ønsket å satse på for fremtiden. Derfor synes jeg det er trist at Berit har valgt å takke nei til de tilbud hun har fått om nye roller i Telenor, sier Wærsted.

Wærsted bekrefter samtidig under pressekonferansen at beslutningen om Svendsens avgang ble fattet sent mandag kveld.

Til VG/E24 fortalte Wærsted at hun personlig hadde gått inn i prosessen da det skar seg mellom Brekke og Svendsen, og de ikke kom noen vei.

– Handlet aldri om person

Konsernsjef Sigve Brekke sier bakgrunnen for Svendsens avgang nå er at hun hadde en utgående kontrakt.

Les også

Berit Svendsen får med seg 9,9 mill. pluss pensjon fra Telenor

– Berit hadde en funksjonskontrakt som går ut i nær fremtid, på akkurat samme måte som alle andre konsernsjefer har, og på den bakgrunn innledet vi samtaler om nye typer roller for henne, sier Brekke.

Samtidig understreker Brekke at Svendsen har gjort en god jobb både for Telenor Norge og i sine roller i årene før det.

Wærsted og Brekke fortalte også at Berit Svendsen hadde gitt beskjed om at hun våren 2020 ville kunne være klar for oppgaver for Telenor som innebar flytting til Asia. Men så lenge ville ikke Sigve Brekke vente, og mandag morgen måtte dermed Svendsen gå av.

– Det er helt feil at jeg har hatt et ønske om å skvise ut Berit Svendsen. Hun har gjort en god jobb i Telenor Norge og hun har gjort en god jobb før det. Jeg har ansett Berit Svensen som en nær kollega i syv år, sier Brekke.

Han avviser den siste tidens medieoppslag om en personkonflikt mellom Brekke og Svendsen.

– Det har aldri handlet om «person» mellom Berit og meg. Vi har alltid hatt et godt samarbeid, og jeg har alltid ønsket å ta med Berit videre, utvikle Berit og ta henne med inn i andre områder som er viktig for Telenor. Når det er sagt er jeg veldig glad for at vi hadde andre ledere som kunne steppe inn, sier Brekke, og nevner Petter-Børre Furberg, som tar over som administrerende direktør for Telenor Norge, Kaaren Hilsen som administrerende direktør for Telenor Sverige, og Morten Karlsen Sørby som tar over som Cluster Head for Skandinavia.

– Har alltid hatt tillit til Svendsen

Brekke legger til at han synes det er «synd og leit» og at han skulle ønske Berit Svendsen hadde vært med videre. På spørsmål om hvorfor Brekke ikke viste Svendsen mer støtte i løpet av de siste månedenes medietrykk, svarer konsernsjefen at han har blit feiltolket.

– Hvis du sikter til oppslaget i Dagens Næringsliv om at jeg ikke hadde tillit til Berit, så er det feil. Jeg ble dratt til side mellom to møter under Arendalsuka, og svarte ikke på spørsmålet, noe jeg korrigerte veldig raskt i ettertid.

– Jeg har alltid hatt tillit til Berit Svendsen, og har fortsatt det. Derfor er det så synd at vi landet på den løsningen vi dessverre annonserte i dag.

På spørsmål fra E24 om det noen gang var aktuelt å tilby Svendsen en stilling som visekonsernsjef, svarer Brekke avvisende.

– Nei, det var ikke aktuelt med noen visekonsernsjef-stilling for Berit Svendsen. Vi har i nyere tid ikke hatt tradisjon for å ha visekonsernsjefer i Telenor, og det er heller ikke vurdert i denne situasjonen.

Les også

Telenor-tillitsvalgt: – En mørk dag i Telenors historie

Dialog siste halvår

Både Brekke og Wærsted gjentar samtidig mye av informasjonen som kom frem i pressemeldingen fra Telenor tirsdag morgen, da nyheten sprakk om at Berit Svendsen slutter i Telenor, og at ny sjef for Norge-virksomheten blir Petter-Børre Furberg.

Det skjer etter at det på ny har blåst opp til storm i Telenor, der det skal ha pågått det som beskrives som en maktkamp mellom Telenor-sjef Sigve Brekke og Svendsen, der han skal forsøke å få henne ut av jobben som sjef for Telenor i Skandinavia.

I meldingen fra Telenor heter det at styreleder Wærsted og konsernsjef Brekke har vært i dialog med Svendsen det siste halvåret om videre karriereutvikling og mulige nye ansvarsområder.

– Det var en dialog som har pågått i flere måneder, og som vi dessverre ikke kom i mål på, sier Brekke under pressekonferansen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Telenor

Flere artikler

  1. Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge

  2. «Kronprinsen» kan ta over etter Brekke

  3. Kilder: Brekke ble presset av Telenor-ansatte om Svendsens avgang

  4. Annonsørinnhold

  5. Brekke hadde ikke tillit, men ble. Svendsen har visstnok tillit, men måtte gå.

  6. NRK: Telenor-sjefen har forsøkt bytte ut Berit Svendsen