Feil ved bomstasjoner i Oslo har kostet Fjellinjen 30 mill.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Innkjøringsproblemer ved de nye bomstasjonene i Oslo og Akershus har hittil ført til et inntektstap på 30 millioner kroner for Fjellinjen. Det estimerer det kommunale selskapet i forbindelse med sin tertialrapport.

«I løpet av de tre første månedene etter innføring av trinn 2 (de nye bomstasjonene red.anm.) har innkjøringsproblemer medført at passeringer ikke er blitt registrert», heter det i styrets beretning.

Selskapet opplyser at det er iverksatt tiltak for å løse problemet. Samtidig understrekes det at kunder ikke har blitt belastet med flere passeringer enn de skulle.

I perioden mai-august hadde Fjellinjen driftsinntekter på 2,35 milliarder kroner, ned fra 2,36 milliarder kroner året før. Dette skyldes innføringen av Oslopakke 3 trinn 2, som altså omfatter de nye bomstasjonene.

Antallet bompasseringer i perioden ble 137,5 millioner i Fjellinjens bompengeanlegg. Det er en vekst fra 71,5 millioner i samme periode i fjor.

«Innføringen av Oslopakke 3 trinn 2 innebærer at prisene blir lavere, men flere bilturer blir belastet med bompenger. Dermed blir flere med på å betale for vei- og kollektivtiltakene i Oslopakke 3.

Tertialrapporten fra Fjellinjen
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bompenger
  2. Oslo
  3. Akershus
  4. Bil

Flere artikler

  1. Fjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet

  2. Fjellinjen-direktør går av – avdekket kritikkverdige forhold

  3. Dale ber om gjennomgang av bompengeselskaper etter Fjellinjen-rapport

  4. Byrådet i Oslo vil endre eiendomsskatten

  5. Norwegian ber kreditorene om pusterom