Feil ved bomstasjoner i Oslo har kostet Fjellinjen 30 mill.

Lise Åserud / NTB scanpix
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Innkjøringsproblemer ved de nye bomstasjonene i Oslo og Akershus har hittil ført til et inntektstap på 30 millioner kroner for Fjellinjen. Det estimerer det kommunale selskapet i forbindelse med sin tertialrapport.

«I løpet av de tre første månedene etter innføring av trinn 2 (de nye bomstasjonene red.anm.) har innkjøringsproblemer medført at passeringer ikke er blitt registrert», heter det i styrets beretning.

Selskapet opplyser at det er iverksatt tiltak for å løse problemet. Samtidig understrekes det at kunder ikke har blitt belastet med flere passeringer enn de skulle.

I perioden mai-august hadde Fjellinjen driftsinntekter på 2,35 milliarder kroner, ned fra 2,36 milliarder kroner året før. Dette skyldes innføringen av Oslopakke 3 trinn 2, som altså omfatter de nye bomstasjonene.

Antallet bompasseringer i perioden ble 137,5 millioner i Fjellinjens bompengeanlegg. Det er en vekst fra 71,5 millioner i samme periode i fjor.

«Innføringen av Oslopakke 3 trinn 2 innebærer at prisene blir lavere, men flere bilturer blir belastet med bompenger. Dermed blir flere med på å betale for vei- og kollektivtiltakene i Oslopakke 3.

Tertialrapporten fra Fjellinjen

Her kan du lese mer om

 1. Bompenger
 2. Oslo
 3. Akershus
 4. Bil
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Fjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet

 2. Fjellinjen-direktør går av – avdekket kritikkverdige forhold

 3. Dale ber om gjennomgang av bompengeselskaper etter Fjellinjen-rapport

 4. Annonsørinnhold

 5. Byrådet i Oslo vil endre eiendomsskatten

 6. Ytterligere 200 kan miste jobben i grensehandelbutikker