Politiet har startet avhør av Hurtigrutens mannskap

Etterforskningen er i en tidlig fase, opplyser Troms politidistrikt.

Publisert:

Politiet har startet etterforskning av Hurtigruten for å finne ut om selskapet eller personer om bord kan ha overtrådt loven. Det bekrefter Troms politidistrikt i en pressemelding.

– Troms politidistrikt er nå i gang med avhør av mannskap og andre personer tilknyttet Hurtigruten. Vi kan ikke kommentere innhold fra avhør da etterforskningen foreløpig er på et tidlig stadium, sier påtaleansvarlig i Troms politidistrikt, Lisa-Mari Ellingsen i meldingen.

Til E24 vil Ellingsen ikke kommentere om konsernsjef Daniel Skjeldam eller andre i konsernets ledelse har vært i avhør.

– Hva ønsker dere å få ut av avhørene?

– Vi ønsker å avklare om Hurtigruten eller personer om bord på fartøyet kan ha overtrådt bestemmelser i straffeloven om smittevern eller bestemmelser fra den, sier Ellingsen til E24.

– Hvordan avholdes avhørene?

– Det gjennomføres fysiske avgjør, der det er forsvarlig. Det er det ikke er det, med tanke på smittesituasjonen, gjennomføres det fjernavhør.

Minst 53 smittet

Politiet mener det er av særlig interesse å få avklart hvorvidt mannskap om bord på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen hadde grunn til å iverksette tiltak for å forhindre videre smitte av coronaviruset ved anløpet til Tromsø havn fredag 31. juli, opplyses det i pressemeldingen.

Det vil også bli undersøkt om hvorvidt Hurtigruten eller enkeltpersoner om bord som har brutt regler om karanteneplikt.

Onsdag opplyste Folkehelseinstituttet at 53 personer er bekreftet smittet i utbruddet på Hurtigruten. Av disse er 37 personer en del av mannskapet, mens 16 er passasjerer. Det finnes smittede blant passasjerer på de to siste seilingene med skipet, hvorav det siste ankom Tromsø fredag 31. juli.

E24 har torsdag formiddag vært i kontakt med Hurtigruten som kun ønsker å svare på spørsmål på e-post.

Publisert:
Gå til e24.no