Nye Michelin-millioner for Bent Stiansen i 2018

Kjendiskokk Bent Stiansen kan skilte med 21 Michelinstjerner på like mange år. Det har blitt god butikk.

Bent Stiansen leverer nok en gang millionoverskudd

Foto: Frode Hansen VG
Publisert:

– Vi har hatt 25 år med overskudd. Jeg er godt fornøyd, jeg, sier Bent Stiansen til E24.

Den Bocouse d’Or-vinnende kokken driver Statholdergaarden, som i fjor solgte gourmetmat og edle dråper for 40,5 millioner kroner, ifølge det ferske årsregnskapet fra selskapet Stiansen AS.

Her inngår også Statholderens Mat & Vinkjeller, den uformelle og rimeligere restauranten som ligger under Statholdergaarden.

Les også

Kjendiskonditor Pascal med 10 mill. i utbytte i fjor: – Over all forventning

Tilbake til rekord etter svakt halvår

Omsetningen er rundt 2,1 millioner kroner mindre enn året i forveien. Stjernekokken mener det skyldes en svak periode i første halvår i fjor, som også preget flere restauranter.

– Hele bransjen i Oslo gikk ned ti prosent i første halvår 2018, forklarer Stiansen.

Han forteller at det er tilbake til «business as usual», og at restauranten har tatt igjen det tapte så langt i 2019.

– I år er vi tilbake til over rekordhøyt nivå. Det er fullt trøkk og vi er happy.

Driftsresultatet endte på 3,04 millioner kroner, som var ned fra 3,39 millioner kroner i 2017.

Les på E24+ (for abonnenter)

Slik vil pizzagigantene vinne krigen

Tar nesten alt i utbytte

Årsresultatet landet på 2,53 millioner kroner. Det var ned fra 3,27 millioner kroner året før. I 2017 fikk selskapet høyere finansinntekter som følge av aksjesalg i Font Forlag, som da ble kjøpt av Cappelen Damm.

Av overskuddet er 2,5 millioner kroner satt av til utbytte, som da går til Bent Stiansen som eier 75 prosent av selskapet, og datteren Natascha som eier 25 prosent.

I tillegg fikk Stiansen som daglig leder 812.533 kroner i lønn i fjor, ifølge regnskapet.

Restaurantsjefen mener de kunne tatt ut enda mer.

– Vi må jo ha noe å leve av, sier Stiansen, og legger til:

– Evig eies kun det uttatte. Det er et råd til alle restauranteiere. Når du starter opp, betal gjelden. Når du begynner å tjene penger, ta maksimalt utbytte. Da har du i hvert fall fått en privat fortjeneste av det hvis det en gang går dårlig.

Her kan du lese mer om