Netthandelskjempen Ellos Group selges til Nederland

Legger 2,4 milliarder kroner på bordet for den tidligere postordre-kjempen.

Foto: Ellos
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Private equity-selskapet Nordic Capital selger netthandelsgruppen Ellos Group til den nederlandske motehus-eieren FNG NV. Det opplyser selskapet i en melding natt til fredag.

De to partene har blitt enige om at FNG NV blir majoritetseier i det nye selskapet, i en handel som verdsetter selskapet til 2,4 milliarder svenske kroner, tilsvarende 2,19 milliarder norske kroner.

Nordic Capital vil sammen med Frankenius Equity fortsette som minoritetseiere i selskapet.

– Naturlig med europeisk utvidelse

Ellos Group eier kjente nettbutikker som Ellos, Jotex, Stayhard og Homeroom. Butikkene er kjent for å selge alt fra klær til interiør.

Les på E24+ (for abonnenter)

Slik skaffer Kid skyhøye marginer i den turbulente handelsbransjen

– Sammen med Nordic Capital har vi gjort betydelige investeringer de siste årene for å styrke Ellos Group ved å fokusere på utviklingen av møbelsalg hos Ellos, Jotex og vår nye nettbutikk Homeroom, sier Ellos Group-sjef Hans Olsson i en uttalelse.

– Europeisk ekspansjon er det naturlige neste steget for Ellos Group, og kan bli gjennomført med FNG som vår nye eier, sier Ohlsson.

– Passer FNG bra

FNG, som er børsnotert på børsene i Brussel og Amsterdam, ble opprettet i 2003 og eier en rekke selskaper innen mote i Benelux-landene.

– Ellos Group er en markedsleder i det nordiske markedet med en attraktiv miks av klær og hjemmeinteriør, med en sterk posisjon av egne merkevarer. Sammen med selskapets godt utviklede service-plattformer, er Ellos Group et godt tillegg til FNG, og det er veldig spennende å ta dette neste store skrittet for vårt selskap, sier FNG-sjef Dieter Pennickx i en uttalelse.

Her kan du lese mer om

  1. Netthandel
  2. Mote

Flere artikler

  1. Dyrket.no jakter milliardmarked med varer som drukner hos de store grossistene

  2. Bilpleier på nett med kraftige voksesmerter – gikk i millionunderskudd

  3. MyMuse får milliardær på laget

  4. Annonsørinnhold

  5. Fortsatt millionunderskudd for kleskjede: – En tøff bransje

  6. Nedtur for Vita-kjeden: – Har vært et utfordrende år