Netthandelskjempen Ellos Group selges til Nederland

Legger 2,4 milliarder kroner på bordet for den tidligere postordre-kjempen.

Foto: Ellos
Publisert:

Private equity-selskapet Nordic Capital selger netthandelsgruppen Ellos Group til den nederlandske motehus-eieren FNG NV. Det opplyser selskapet i en melding natt til fredag.

De to partene har blitt enige om at FNG NV blir majoritetseier i det nye selskapet, i en handel som verdsetter selskapet til 2,4 milliarder svenske kroner, tilsvarende 2,19 milliarder norske kroner.

Nordic Capital vil sammen med Frankenius Equity fortsette som minoritetseiere i selskapet.

– Naturlig med europeisk utvidelse

Ellos Group eier kjente nettbutikker som Ellos, Jotex, Stayhard og Homeroom. Butikkene er kjent for å selge alt fra klær til interiør.

Les på E24+ (for abonnenter)

Slik skaffer Kid skyhøye marginer i den turbulente handelsbransjen

– Sammen med Nordic Capital har vi gjort betydelige investeringer de siste årene for å styrke Ellos Group ved å fokusere på utviklingen av møbelsalg hos Ellos, Jotex og vår nye nettbutikk Homeroom, sier Ellos Group-sjef Hans Olsson i en uttalelse.

– Europeisk ekspansjon er det naturlige neste steget for Ellos Group, og kan bli gjennomført med FNG som vår nye eier, sier Ohlsson.

– Passer FNG bra

FNG, som er børsnotert på børsene i Brussel og Amsterdam, ble opprettet i 2003 og eier en rekke selskaper innen mote i Benelux-landene.

– Ellos Group er en markedsleder i det nordiske markedet med en attraktiv miks av klær og hjemmeinteriør, med en sterk posisjon av egne merkevarer. Sammen med selskapets godt utviklede service-plattformer, er Ellos Group et godt tillegg til FNG, og det er veldig spennende å ta dette neste store skrittet for vårt selskap, sier FNG-sjef Dieter Pennickx i en uttalelse.

Her kan du lese mer om