Bitcoins Norge-sjefen: Det er ikke en «exit-scam»

Ole André Torjussen forteller bransjenettsted at alle pengene fra tvangssalget vil gå tilbake til kundene. 

TVANGSSELGER: Ole André Torjussen og Bitcoins Norge selger unna alle bitcoins investert i børsen til og med 1. mai i år - dette på grunn av et angivelig hackerangrep.
Publisert:

– Jeg kan garantere at dette ikke er noen form for «exit-scam», sier Bitcoins Norge-sjefen til Kryptografen - og avviser samtidig at situasjonen rundt kryptobørsen er en såkalt «exit-scam», det vil si et svindelforsøk hvor man avslutter og stikker av med brukernes verdier.

– Jeg tar hele situasjonen veldig tungt og jobber hardt for å kunne hjelpe kundene ut på best mulig måte, sier Torjussen til bransjenettstedet.

– Jeg har et sterkt ønske om å drive Bitcoins Norge videre

Intervjuet gis etter kraftige reaksjoner og en rekke spekulasjoner fra kunder i kjølvannet av kryptodramaet.

Flere av dem har fortalt E24 at de frykter de ikke får tilbake verdiene de har puttet inn i bitcoinbørsen.

Les også

Bitcoins Norge-sjefen: – Kundene har godtatt vilkårene

Halve verdien

Mandag varslet Bitcoins Norge at de ville tvangsselge alle verdier kundene hadde på sine kontoer per 7. mai, for deretter å utbetale i norske kroner til kundene.

Dette fordi deres teknologileverandør AlphaPoint skal være rammet av hackere.

Senere har selskapet gått tilbake på datoen og bekreftet at det er verdier per 1. mai som vil bli tilbakebetalt.

Bitcoin-kursen var da rundt halvparten av dagens verdi.

– Vi arbeider nå med å kvalitetssikre den informasjonen vi får fra Alpha Point og jobber så raskt vi kan, heter det i en oppdatering på Bitcoin Norges Facebook-side torsdag.

NEDTUR: Byggingeniøren Ole André Torjussen bygde opp Bitcoins Norge, og fikk 25.000 kunder. Denne uken gikk de ut med nyheten om at all kryptovalutaen de har må tvangsselges.

– Skal komme kundene til gode

Selskapet forventer å starte utbetalingene fra og med neste uke, og legger til at all ytterligere informasjon vil bli formidlet på Facebook eller e-post, da de ikke har tilgang til serveren til sine nettsider.

Les også

Bitcoins Norge-sjefen: Verdiene per 7. mai er sikret

– Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene, uttaler Torjussen overfor Kryptografen.

– Hvordan vil dere håndtere prosessen fremover?

– Bitcoins Norge vil fokusere på å få oversikt over kundenes kontoer og deretter starte utbetalinger fortløpende. Samtidig med dette jobber Bitcoins Norge med AlphaPoint og forsikringsselskaper med det håp om få inn ytterligere midler som i så tilfelle også vil fordeles mellom kundene, svarer Torjussen på spørsmålet fra Kryptografen.

Les også

– Kommer ikke til å sitte igjen med noen midler

Les også

Bitcoins Norge-leverandør Alphapoint bekrefter angrep

Les også

– Det er helt krise

Publisert: