Sportsbutikken Juice stenger dørene

Selskapet prøvde å utfordre de store aktørene i sportsbransjen, men har tapt penger hvert år siden oppstarten. – Det blir vanskelig når alle andre gir rabatter, sier styreleder.

SLUTT: Sportsbutikken Juice i Oslo legger ned etter flere år med tap.
Publisert:

Sportsbutikken Juice i Oslo prøvde å utfordre de store aktørene i bransjen, men stenger nå dørene etter å ha drevet med tap i tre strake år.

– Inntjeningen er veldig under press, og det har forverret seg de siste årene, sier styreleder Glenn Veiby i morselskapet Blender.

Blender har hatt agenturet til Juice, og de måtte også legge ned Marc Jacobs-butikken i desember.

Juice har beskrevet seg som en livsstilsbutikk som forener aktivitet og mote, og har tilbudt over 50 merker, inkludert Patagonia, Lululemon og Adidas.

Les også

Svenske Teknikmagasinet er konkurs

– Da vi skapte Juice så ville vi lage noe som ikke handlet om å gi rabatter for å skape salg. Men nå ser vi at det blir vanskelig fordi alle andre gjør det, sier Veiby til E24.

Har tapt 11 millioner

Selskapet har siden starten i 2016 totalt tapt 11 millioner kroner av en omsetning som beløper seg til 30 millioner kroner.

Veiby mener hovedutfordringen for de små aktørene i sportsbransjen er innkjøpsmakten til de største aktørene.

– Retailkonseptene til XXL, Gresvig og Sport1 er ikke spesielt gode, men de får større rabatter fra leverandørene, sier Veiby.

Sportsutstyrsselskapet Birk Sport gikk konkurs i forrige uke, og daglig leder Martin Norgård Vermundsberget fortalte i etterkant om et enormt prispress i sportsmarkedet, som drives av de største aktørene.

Fredag fikk Birk Sport nye eiere.

Ble ikke enig med interessenter

Veiby viser til et innlegg på Instagram-profilen til Juice, der de skriver at bransjen har gått seg vill, i kampen om det største volumet.

Styreleder Glenn Veiby i Blender
Les på E24+

Hit kommer norske selskaper for å unngå døden

«Til slutt ble kanskje våre ambisjoner for store, i en bransje med for små marginer og for store varelagre», skriver selskapet.

Veiby sier det var flere interessenter som ønsket å ta over Juice, men at partene ikke kom frem til en forsvarlig løsning, med tanke på kreditorer og hvordan konseptet skal drives videre.

Juice pekte på finansielle utfordringer allerede for to år siden, da selskapet meldte om svak bokført egenkapital og anstrengt likviditet.

«Det forventes at driften i 2019 vil gi et underskudd, men at konsernets likviditetsreserver innebærer tilstrekkelig likviditet til å sikre driften i minst 12 måneder fra balansedagen», skrev selskapet i årsrapporten for 2018.

Publisert:

Her kan du lese mer om