Broadnet tapte de ansattes penger

De ansatte ble oppfordret til å kjøpe aksjer for flere millioner, nå er  mesteparten av pengene borte.

BEKLAGER: Partner Anders Misund i oppkjøpsfondet EQT Norge er lei seg for at de ansatte i Broadnet har tapt såpass mye på investeringene EQT oppfordret til.
Publisert: Publisert:

I fjor ble 32 Broadnet-ansatte oppfordret til å kjøpe aksjer i selskapet for flere millioner. Et halvt år senere var 13 millioner kroner av investeringene på 21 millioner kroner borte, skriver Dagens Næringsliv.

Oppfordringen om aksjekjøp kom etter at teleselskapet Broadnet (tidligere Ventelo) for tre år siden ble kjøpt av oppkjøpsfondet EQT.

Forstår ikke

– Jeg var klar over at det var en risiko knyttet til aksjene, men ble overrasket over at tapene kunne bli så store over en så kort periode, sier direktøren for marked, kommunikasjon og hr, Mette Kari Toverud til Dagens Næringsliv.

Hun var en av de mange ansatte som kjøpte seg inn i arbeidsplassen.

Ifølge aksjonærlister solgte Toverud seg ut og realiserte et tap på rundt 630.000 kroner.

- Ikke tvang

Ifølge Dagens Næringsliv har teleselskapet slitt med å holde marginene opp de siste årene, men avviser at de var tvunget til å få de ansatte til å investere i selskapet.

– Dette er første gang at ledere i et norsk EQT-team har tapt penger på å investere med EQT. Vi er lei oss for at noen har tapt penger på å investere sammen med oss, sier Anders Misund, partner og Norge-sjef i EQT til Dagens Næringsliv.

Les også:

Nå har Ventelo fått pengeneIdar Vollvik konkursbegjært igjenTelenor bruker over 600 mill. i året på å kvitte seg med folkTele2 betaler 1,1 milliarder for 4G-dekning

Publisert:
Gå til e24.no