Vollvik unngår konkurs - for 10. gang

Idar Vollvik får tid på seg til å kjøpe tilbake aksjer fra en Ludo-investor.

UNNGÅR KONKURS: Idar Vollvik og investor Tom Kristian Alteborn kom til en løsning mandag ettermiddag.
Publisert:

«Ja, det er nå inngått en avtale som gir meg tid».

Det skriver gründer Idar Vollvik til Finansavisen, etter at han mandag ettermiddag kom til en løsning med investor Tom Kristian Altenborn og hans selskap Fire X TA.

BAKGRUNN: Idar Vollvik konkursbegjært igjen

Investoren ville ha tilbake sine 2,5 millioner kroner etter å ha investert i Vollvik-selskapet Ludo Group. Årsaken er at Altenborn sikret seg rett til å selge aksjene tilbake til Vollvik - til en høyere sum.

«Partene er kommet til en langsiktig betalingsplan som gir Vollvik et pusterom og Fire X TA rimelig sikkerhet for oppgjør», skriver advokat Kristian Voie Danielsen i advokatfirmaet Hulaas.

Tom Altenborns advokat uttalte tidligere denne måneden at Vollvik skylder investoren 3,7 millioner kroner inkludert forsinkelsesrenter.

– Det har vist seg at konkursbegjæring er den eneste måten å få Idar Vollvik til å gjøre opp for seg. Derfor begjærer vi ham konkurs, sa advokat Danielsen til Finansavisen i tidligere i august, da saken ble kjent.

Det kan med enighet mandag se ut som at Vollvik nok en gang går klar en konkurs. Med den siste begjæringen skulle det bli ti, skriver Finansavisen.

Meglerhusene Christiania Securities og Swedbank First Securities, en tidligere forretningspartner, kemneren i Bergen og teleselskapet Ventela har alle begjært enten Vollvik personlig eller et Vollvik-selskap konkurs.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no