Legger ned 28 butikker i Sverige – denne uken kommer dommen i Norge

Det stenges leketøysbutikker i hele Norden etter sviktende salg for blant annet Toys 'R' Us. 

STENGER NED: Avviklingsplanene for leketøysbutikkene Toys 'R' Us og BR Leker er klar i Sverige – 28 butikker stenges. Til uken kommer sannsynligvis dommen over Norge.
Publisert:

Etter at Top-Toy, selskaper som driver BR Leker og Toys 'R' Us i Norden, annonserte at de søkte om konkursbeskyttelse for å gjennomføre en stor restrukturering, har det blitt klart at 28 leketøysbutikker stenges i Sverige.

Det betyr at 450 heltidsansatte berøres av avviklingene, skriver Market. 350 av dem er butikkansatte, 85 på hovedkontoret i København og 15 på innkjøpskontoret i Hongkong.

Les også

Vil legge ned 10–20 butikker i Norge

Denne uken blir det også mest sannsynlig klart hvilke butikker som stenges i Norge, og Top-Toy uttalte at det dreier seg om 10–20 butikker totalt.

– Hvilke butikker som berøres har blant annet med lokalisering å gjøre, ettersom kjøpsmønsteret i varehandelen har endret seg mye de siste årene, uttalte daglig leder for Top-Toy Norge, Atle Bakke til E24 tidligere denne uken.

Ingen butikker stenger for øvrig før jul, og avviklingen vil ifølge Bakke foregå godt ut i 2019.

Verst har det gått utover butikkene i Tyskland, hvor alle ble stengt.

Den 30. november søkte morselskapet i Danmark om konkursbeskyttelse for å starte en større restrukturingsprosess, men venter fremdeles på svar fra den danske skifteretten om å få laget en samlet ordning med kreditorene.

Får man ikke dette på plass, kan det ende med konkurs eller tvungen gjeldsordning.

Les også

Selskaper overrasket og skuffet over Kompletts «Amazon-flopp»

Les også

Vinmonopolet ble tømt på ti minutter: – Det ble utsolgt umiddelbart!

Les også

Belgias rikeste mann er død

Publisert:
Gå til e24.no