Widerøe tar i bruk nytt jetfly

Som første flyselskap i verden, skal Widerøe til våren ta i bruk jetflyet Embraer E-190-E2 på kommersielle flyginger. Dette gleder reiselivsbransjen.

JETFLY: Slik ser Widerøes nye jetfly av typen Embraer E190-E2 ut. Bildet er fra en testflyging.
Publisert: Publisert:

24. og 26. april 2018 setter Widerøe og den nye jetflytypen Embraer E-190-E2 kursen mot henholdsvis strekningene Bergen-Tromsø-Bergen og Bergen-Bodø-Bergen.

– Vi tror vi at koblingen mellom fjord og fjell på Vestlandet og de røffe naturopplevelsene i Nord-Norge med nordlys og midnattssol, vil bli ett av de sterkeste reiselivsproduktene i Europa de neste årene, sier administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen.

I en pressemelding beskriver Widerøe flyet som neste generasjons miljøvennlige fly, og sier flyet vil bidra til en bærekraftig fremtid for norsk luftfart.

Widerøe skal også benytte det nye jetflyet i et samarbeid med finske Finnair. I starten av oktober annonserte Finnair at de lanserer nye ruter fra Bergen og Tromsø til Helsinki.

Rutene lanseres i samarbeid med Widerøe, og det er også Widerøe som skal operere rutene, mens Finnair selger billetter og står for markedsføringen. Rutene starter i mai 2018 og vil gå hver dag til Bergen og en dag i uken til Tromsø. Rutene vil korrespondere med Finnairs omfattende rutenettverk til Asia. Finnair opprettholder i tillegg sin rute fra Helsinki til Bergen via Stockholm.

Hold deg oppdatert om flybransjen. Last ned minE24 i App Store eller Google Play og bli varslet om siste nytt!

Flyløft for regionalnettet

Reiselivsbransjen i vest og nord stiller seg positive til strekningsvalget.

– Skal vi klare å utvikle turisme hele året til Norge, er det avgjørende å kunne tilby opplevelser i Nord-Norge og Fjord Norge som en del av samme reise. Derfor er det utrolig gledelig at Widerøe nå gjør det betydelig lettere å komme seg raskt mellom de to landsdelene, sier Kristian B. Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge AS.

Aslak Sverdrup, lufthavndirektør i Avinor, opplyser at selskapet gleder seg stort til å ta imot jetflyet når det lander for første gang i Norge. Margrethe Snekkerbakken, divisjonsdirektør i Avinor, sier det blir spennende å se hva slags muligheter flytypen vil gi regionalnettet.

–Kombinasjonen av et næringsliv i utvikling og et reiseliv i vekst gir gode muligheter til å forsterke tilbudet mellom de to landsdelene, sier Snekkerbakken.

Les også

Luftfartskjemper viser interesse for kriserammet italiensk flyselskap

Les også

Nå åpner «verdens mest ubrukelige» flyplass

Les også

SAS vil hente milliardbeløp for å kjøpe nye fly

Publisert:

Her kan du lese mer om