STEIN ERIK HAGEN: - Vil ha et enklere Orkla

Styrelder og hovedaksjonær i Orkla, Stein Erik Hagen, vil skille ut Borregaard, Elkem og Rec-eierskapet for å tilfredstille kritiske aksjonærer.

VIL HA ET ENKLERE ORKLA: Stein Erik Hagen, styreleder og hovedaksjonær i Orkla, vurderer å skille ut Borregaard, Elkem og Rec.

Poppe, Cornelius
  • E24
Publisert:

- Nå skal det skje noe. Tempoet og trykket for å rendyrke Orkla vil øke. Aksjekursen ligger nå under den bokførte, det er ikke morsomt. Det må vi i styret ta til oss, vi er jo valgt av aksjonærene, sier Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv (DN).

Under Dag Opedal har Orkla igangsatt prosessen med å selge ut media og vannkraften til staten. Samtidig åpner Hagen for salg av eierposten på nær 40 prosent i Rec, som har tynget Orkla de siste årene.

Dag Opedal går av

Dag Opedal har varslet syret om at han vil slutte i løpet av dette året, men fortsetter i jobben til en etterfølger er på plass.

Les også: Opedal sier opp som Orkla-sjef

Hagen forteller til DN at kombinasjonen av Rec og Elkem solar blir for tung, og han ser for seg å skille ut Rec uten å nødvendigvis selge det. Det samme kan være aktuelt med Elkem.

- Fortjener eiere som vil satse

Det samme kan skje med Borregaard. Orkla har i en årrekke vurdert å selge selskapet.

- Det er mye flott å spennende i Borregaard, og det fortjener eiere som vil satse på selskapet. Om det blir Orkla må vi vurdere, sier Hagen til DN.

Flere nyheter på E24

Publisert:

Flere artikler

  1. Hagens Orkla kan få 15 mrd.

  2. Opedal vil ikke gi råd om Rec-posten

  3. Hagen antyder nytt Orkla-salg

  4. Stein Erik Hagen får støtte av aksjonærene

  5. - Hagen vil kaste Orkla-sjefen