Ingen lykke for idretten

Satsingen på nye idrettsanlegg har ikke brakt lykke hverken til HamKam eller til Hamar Idrettslag.

HamKam-leder Tor Rullestad synes det er trist å titte ut på et tomt, nedsnødd men råflott Briskeby stadion. Han håper nå at det kan legges kunstgress, slik at både A-laget og regionens unge spillere kan trene og spille kamper her året rundt.

Jon Hauge, Aftenposten
  • Gunhild Haugnes - Aftenposten
  • SIRI GEDDE-DAHL - Aftenposten
  • Jon Hauge - Aftenposten
Publisert:

Bare det første av tre byggetrinn på Briskeby stadion er ferdig. At én langside og én sving står uten nye tribuner, er greit nok. Verre er det at det ikke er lagt et kunstgressdekke som kunne ha sikret bruk av stadion året rundt. Banenbrukes nå bare til et tyvetall hjemmekamper for A-laget i barmarkssesongen.

HamKams tilgang til et splitter nytt stadion med overdimensjonerte VIP-lokaler og flotte garderobeanlegg, hindret ikke to nedrykk på to år, og økonomisk krise.

Budsjettkutt

For to år siden, da utbyggingen av stadion startet, spilte HamKam i Tippeligaen. Budsjettet på over 54 millioner kroner ga rom for millionlønninger til enkeltspillere. Da klubben rykket ned til Adeccoligaen høsten 2008, fulgte et bratt fall i sponsor- og billettinntekter. Nå er budsjettet på knapt 15 mill. kroner.

– Nedrykk er ødeleggende for økonomien i en fotballklubb. Og dét går det dessverre ikke an å forsikre seg mot, sier HamKam-leder Tor Rullestad.

Kreditorer har ettergitt gjeld og næringslivet har deltatt i kronerullinger.

Da konkursen truet like før jul trådte kommunen til med 7 millioner kroner i nødlån fra Hamar Energi Holding. Likevel endte HamKam i 2009 med røde tall og negativ egenkapital.

Breddeidretten

Frustrasjonen er likevel størst i Hamar Idrettslag (HIL). Leder Truls Norderhaug frykter nå at Børstad Idrettspark, som skulle være erstatningsanlegget da HIL flyttet ut av Hamar stadion, blir skadelidende. Vanstyret i arenaselskapene har ført til at spaden ennå ikke er satt i jorden på Børstad.

Les også:

  • Idrettsarena ble hengemyr

Les flere E24-nyheter her

Publisert:

Flere artikler

  1. Nå er det slutt på gavene fra Branns rike onkel

  2. 7,8 millioner gamle mobiler til overs

  3. BIRKEBEINEREN: Blodslitet gir lokalt pengedryss

  4. Annonsørinnhold

  5. Konkurrent overrasket over godkjennelse av Gresvig og Sport 1-fusjon

  6. Røkke og Gjelstenblar opp for Molde