Her får legene gullkort

Lille Sandnes Sparebank har i noen år satset offensivt mot attraktive lege- og tannlegestudenter. - Jeg er overrasket over at ingen andre har gjort det samme, sier nylig uteksaminert medisinstudent Thomas Paulsen.

Publisert:

- Når en kompis som hadde et halvt år igjen av studiet, ikke får lån i DnB NOR til å kjøpe bil, så skjønner jeg ikke hva som skjer, sier Thomas A. Paulsen.
Han avsluttet sine studier ved medisinsk fakultet i Oslo i vår, og står foran en inntektsbringende karrière som lege. Kameraten fikk til slutt lån i Sandnes Sparebank, og som de fleste av vennene fra medisinstudiet har begge nå Sandnes Sparebanks gullkort i lommen.
Historien bak sparebankens spesielle nisje startet da den ferdig uteksaminerte tannlegen Ralf Husebø skulle etablere sin egen praksis i Rogaland i 1998.
- Hverken Fokus eller DnB NOR ville gi meg lån fordi det var for lite sikkerhet i praksisen, sier Husebø. Sandnes Sparebank innså imidlertid at tannleger er en sikker betalingsgruppe, og ga Husebø oppstartskapital. Dermed anbefalte han banken å holde en presentasjon for tannlegestudentene i Bergen.
Spanderer middag.
Kollegaen Eirik Salvesen har i flere år gratis dratt til Bergen sammen med Sandnes Sparebank for å fortelle tannlegestudentene om finansiering og etablering av egen forretningsvirksomhet.
- Pizza og brus i universitets aula blir ofte litt stusslig. Vi har et møte på en restaurant, der vi har en forelesning og spanderer middag og drikke, sier Salvesen.
Banksjef Per Kydland forteller at folk i frie yrker som fysioterapeuter, leger, tannleger og advokater er spesielt interessante fordi de er betalingsdyktige kunder. Og med sin blandede privatkunde- og bedriftsstatus har de spesielle behov. At arbeidsmarkedet for disse yrkesgruppene er stabilt og uavhengig av konjunktursvingninger er også en fordel.
- Vi ønsker å knytte lojalitet til denne gruppen mens de studerer, sier Per Kydland.
DnB taper.
Medisinstudentene har avtaler med DnBNor og Postbanken gjennom legeforeningen, men Paulsen har ikke opplevd mye velvillighet fra den kanten.
- Vi fikk ingen hjelp der, og de ville ikke låne oss noen penger. Sandnes Sparebank har skjønt det for lenge siden. Andre banker har ikke skjønt det. Derfor har de tapt kunder, sier Thomas Paulsen.

Publisert: