Misnøye blant Byggmakker-kjemper

Tre av de største aktørene i Byggmakker-kjeden krever bedre betingelser.

MISFORNØYDE: Tre av de største gruppene i Byggmakker-kjeden trekker seg ut dersom kjedeavtalen ikke bedres.
Publisert: Publisert:

Ski bygg, Carlsen Fritzøe handel og Skattum, som står for en tredjedel av Byggmakkers omsetning, krever store endringer i avtalen med Byggmakker-kjeden for å fortsette å være med i kjedesystemet, skriver Finansavisen.

Med 20 butikker og 2,5 milliarder kroner i omsetning er det ikke små aktører det er snakk om.

Dersom forhandlinger ikke fører til at betingelsene i kjedeavtalen bedres, vil de trekke seg ut av kjeden når den ettårige oppsigelsestiden løper ut 1. januar 2013.

- Til slutt måtte vi bare sette ned foten, sier administrerende direktør Ingar Norum i Ski bygg til Finansavisen.

Finske eiere

Byggmakker ble i 2005 kjøpt opp av finske Kesko. Styreleder og eier av Byggmakker Skattum, Ted Skattum, mener at mye har skjedd i selskapet siden oppkjøpet.

- Det har skjedd så mange endringer i kjeden siden vi solgte i 2005 at vi må vurdere hvordan dette skal fungere fremover. Vi er opptatt av en fornyet forretningsmodell og må passe på konkurransekraften vår.

Mindre til eierne

Med økt konkurransekraft mener Skattum, Carlsen Fritzøe handel og Ski bygg at mindre penger skal overføres til eierne i Finland. De er misfornøyde med at for lite midler blir igjen til markedsføring og kampanjer ute hos aktørene.

I tillegg mener de at for mye penger bli brukt på en stadig voksende administrasjon, hvor det er tegn på ineffektivitet som fører til dobbelt arbeid.

- Vår begrunnelse for å si opp avtalen er at kjededriften må tilpasses dagens struktur. Vi mener det må drives mer kostnadseffektivt. Det er en del oppgaver som dubleres. Det er ikke så unaturlig at vi ønsker mer innflytelse på hvordan kjeden driftes fremover, sier styreformann Thomas Beck i Carlsen Fritzøe til Finansavisen.

Alle de tre gruppene sier at de ønsker å fortsette i Byggmakker-kjeden, men understreker at det vil kreve store endringer.

Tror på løsning

Byggmakker-sjef Irlinn Tystad sier til Finansavisen at hun tror at partene vil komme til enighet.

- Jeg har forståelse for at de ønsker en tettere dialog. VI er i et marked som er i stor endring.

Les også:

Skanska med millionunderskudd

Sikrer seg tomt for 330 millioner

Publisert: