Reitan økte formuen med 4,4 mrd.

Med kanonresultater i Reitan-gruppen, fyker Odd Reitans formue i været.

RIK 60-ÅRING: I sitt 60. år har Odd Reitan økt formuen med 4,4 milliarder kroner, og er god for 23,4 milliarder. Her sammen med Camilla Astrup i hans 60-årslag i Marbella.
  • E24
Publisert:

På finansbladet Kapitals årlige liste over de 400 rikeste i Norge, anslås «colonialmajorens» formue å være på 23,4 milliarder kroner, opp fra 19 milliarder kroner i 2010.

Reitan-gruppen - hvor Rema 1000 er den største delen, men som driver med bensinstasjoner, eiendom og annen handel - fikk i 2010 et overskudd på 1,7 milliarder kroner.

Dagligvaremilliardærer

På Kapitals liste er det tre av de 10 på topp som har tjent sin milliardformue på dagligvarehandel.

Med en formuesøkning på 4,4 milliarder kroner, passerer Reitan sin argeste konkurrent, familien Johansen som eier Norgesgruppen, med selskaper som Ultra, Meny og Kiwi.

Johansen-familiens formue anslås til 16,6 milliarder kroner, en økning på 850 millioner kroner sammenlignet med anslaget fra 2010.

Stein Erik Hagen, som bygde opp sin formue på Rimi-butikkene, og som nå eier en dominerende post i Orkla, får anslått sin formue til 10,9 milliarder kroner.

For Hagens del er formuen skrumpet inn med 3,4 milliarder kroner, som følge av en svakt utvikling i Orklas aksjekurs.

John Fredriksen på topp

I år som i fjor - og årene før - er det John Fredriksen som topper listen over de rikeste i Norge.

Ser man bort fra shippingmagnaten, som ikke har norsk pass og som er bosatt i London, er det Olav Thon som troner på topp, med en formue på 23,9 milliarder kroner. I motsetning til Fredriksen, hvis formue nesten er uforandret, har Thons formue økt med 2,6 milliarder dollar.

Det er likevel langt opp til Fredriksen. Hans formue anslås av Kapital til å være på 59,7 milliarder kroner, over dobbelt så mye som nestemann på listen.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Dette er Norges rikeste

  2. Milliardærbarna

  3. Her er Norges ti rikeste

  4. Dette er Norges rikeste

  5. Norges rikeste er nesten dobbelt så rik som nestemann på lista