Trafikkøkning på Avinors lufthavner i august

Trafikken på Avinors lufthavner økte med 4,7 prosent i august sammenlignet med samme måned i fjor. Nær 4,9 millioner passasjerer reiste via lufthavnene.

FLERE FLYR: Trafikken på Avinors lufthavner økte med 4,7 prosent i august sammenlignet med samme måned i fjor. Her konsernsjef Dag Falk-Petersen under åpningen av utvidede Oslo lufthavn tidligere i år
Publisert: Publisert:

Både innland- og utenlandstrafikken vokste med henholdsvis 3,3 prosent og 6,8 prosent.

Oslo lufthavn hadde en vekst på 7 prosent i august, sammenlignet med fjoråret. Trafikkveksten ved Bergen lufthavn var på 4,4 prosent, mens trafikken til og fra Stavanger og Trondheim var omtrent uendret sammenlignet med fjoråret.

Utviklingen fra juli fortsetter i august med stor trafikkvekst til turistdestinasjoner som Svolvær (+41,1 prosent), Leknes (+26,2), Røros (+26,4), Stokmarknes (+27,9) og Tromsø (+8,8).

Hittil i år har drøyt 35 millioner passasjerer reist over Avinors lufthavner. Det er en økning på 4,6 prosent sammenlignet med fjoråret.

– 2017 ligger an til å bli et solid år trafikkmessig, mye takket være en stor økning utenlandske passasjerer inn til Norge, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

Les også

Avinor mener luftfarten kan kutte 30 prosent av utslippene innen 2030

Les også

Ny juni-rekord for flytrafikken

Les også

Norwegian hadde færrest innstillinger i juni

Publisert:

Her kan du lese mer om