Dansk avis: Power må trappe ned i Danmark for å satse i Norge

Ekspansjonen har vært dyrere enn ventet. Nå ber banken om at Power tar grep.

POWER: Selskapets satsing i Danmark har vært et direkte angrep på Elgiganten, mener avisen Finans. Samme sted avviser konkurrenten til Power at inntoget har hatt noe påvirkning på salget.

POWER: Selskapets satsing i Danmark har vært et direkte angrep på Elgiganten, mener avisen Finans. Samme sted avviser konkurrenten til Power at inntoget har hatt noe påvirkning på salget.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
Publisert:

En millionavtale om ny kapital tvinger Power til å trappe ned ambisjonene i Danmark. Det skriver den danske avisen Finans.dk.

Selskapet satser tungt i Norden for å ta opp kampen mot Elgiganten - den nordiske versjonen av Elkjøp.

For et halvt år siden varslet den danske direktøren i Power, Jesper Boysen, at planen var å åpne minst fem butikker i landet dette året.

Nå skaleres planene ned.

Den store satsningen i Danmark har vært dyrere enn ventet for Power, noe som har medført at eierne og DNB har måttet tilføre mer enn en halv milliard kroner i ny kapital til selskapet, skriver Finans.dk.

På grunn av dette krever banken at det blir satt en begrensning på antallet nye butikker i Danmark i år og neste år. Det fremgår i redegjørelse fra Foretaksregisteret.

Les også

Expert lanseres som nytt konsept under navnet Power: – En risikosport å bytte navn

Bekrefter: Banken vil ha brems

Overfor E24 er konsernsjef Ronny Blomseth i Power International ikke med på at Power trapper ned i Danmark, han vedgår imidlertid at banken ønsker saktere tempo.

Annonsørinnhold

Blomseth påpeker at selskapet har åpnet 12 butikker de siste to årene, hvorav syv ble åpnet de siste åtte månedene.

– For å trene og lære opp alle de nyansatte vi har, så har vi behov for å ta seks til ni måneder for å få kontroll på opplæringen av dem. Det er det det går i. Så planlegger vi å åpne noen butikker i slutten av året, og flere i 2019, sier Blomseth til E24.

Han bekrefter imidlertid, slik Finans.dk melder, at planen var å åpne fem butikker i Danmark i år, selv om de nå ligger an til å åpne bare én eller to.

Blomseth bekrefter samtidig at DNB har tilført rundt en halv milliard kroner i ny kapital.

– Vi får konvertert gjeld til egenkapital, og på den måten får DNB en form for eierandel, men de går ikke inn som tradisjonell eier. Det er fortsatt Dolphin og Awilhelmsen som styrer, sier han.

– DNB har også sysnpunkter på at vi bør bremse satsingen litt i Danmark, og vi konfererer fortløpende med banken, sier han.

Les også

Power åpner på fredag: Venter omsetningsvekst på 500 millioner i år

Satser videre

Power ble lansert i Norge i mai i fjor, etter at den tidligere Expert-kjeden da ble lansert under nytt konsept og navn.

Før dette var konseptet allerede igang i Danmark, Sverige og Finland.

Finans.dk sier at det er satsningen i Norge som gjør at Danamrk nå havner i baksetet.

Selskapet har i dag 12 butikker i Danmark. Til sammenligning har konkurrenten Elgiganten 37 butikker i landet.

Elgiganten er Powers hovedkonkurrent i Danmark, og er det danske merkevarenavnet på Elkjøp, som nylig slo seg sammen med stallkamerat Lefdal her i Norge.

Elgiganten/Elkjøp, som eies av britiske Dixons, har nummer én-posisjonen i Norden.

– Vår satsing fortsetter, vi har som mål å bli en klar nummer to i Norden i fase én, og helst hoppe enda en plass opp i løpet av fase to, sier Blomseth til E24.

Jesper Boysen, administrerende direktør for Power Danmark, sier til Finans.dk at ambisjonene for selskapet fortsatt er der i 2018.

– Med det fokuset vi har nå er på de eksisterende butikkene. Power vil tjene penger her i 2018. Det er to år tidligere enn planlagt.

Les også

Norske nettbutikker ruster seg til Amazon-kamp

Les også

Siemens kutter 6.900 jobber: – For tidlig å si hva det betyr for Norge

Les også

Nå blir denne elektronikk-kjeden historie

Les også

Dansk vekstvinner ekspanderer i Norge

Les også

Derfor er Danmark så populært for norske investorer

Her kan du lese mer om

Annonsørinnhold