Over 14.000 russ får refundert Landstreff Stavanger-billetter
Rundt 14.500 russ skal nå få tilbake 80 prosent av billettprisen for Landstreff Stavanger, som måtte avlyses på grunn av coronapandemien.
Det skriver Forbrukerrådet i en pressemelding. De har fått til et forlik med Rogaland Fritidspark, som arrangerer russetreffet. Allerede i april kom det på plass en ordning for å refundere tilleggspakker, mens dagens forlik dreier seg om selve billettene.
Russen vil kunne søke om refusjon fram til 20. mai og må bruke samme e-postadresse som da de kjøpte billetter. Det vil også være mulig å bytte ut billett til årets treff med billett til neste års treff.
– Det er et gledelig resultat for både russen og forbrukersystemet. Ved å megle i en sak, har vi fått løst tusenvis av enkeltsaker. Det sparer russen og samfunnet mye penger. Vi setter også pris på at Rogaland Fritidspark kom russen i møte og godtok forslaget vårt, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.
Grunnen til at Landstreff Stavanger nå kan betale tilbake er at de har fått et nytt lån fra banken.
Dette har du krav på om ferieturen blir kansellert
Dette kan man bytte til
Alle som har kjøpt billett skal ha mottatt en e-post med muligheter for kompensasjon og refusjonsalternativet.
– I tillegg til å legge til 80 prosent refusjon, har vi også endret fra to til tre festivalpass til Elvefestivalen, skriver Landstreff Stavanger på Facebook.
I tillegg er det mulig å velge billetter til Landstreff Stavanger 2021.
De fleste deltagerne vil få tilbake 2.092 kroner. Refusjonen avhenger av hvilke billetter og pakker som er bestilt.
Landstreff Stavanger skriver videre at de som har gjort et valg tidligere også må velge nå, og at valget i denne omgang er bindende.
«Norges viktigste rente» faller videre: Ber bankene kutte renten
Derfor får du ikke hele summen
I utgangspunktet har du rett på å få alle pengene tilbake, hvis et arrangement blir avlyst, skriver Forbrukerrådet i meldingen.
Dersom arrangementets vilkår sier at man ikke har rett på pengene tilbake ved særlige omstendigheter, eller «force majeure», mener Forbrukerrådet av vilkårene ikke gjelder dersom det ikke er noe tilbud om et alternativ.
- Det er en forskjell mellom å ha rett, og få rett. I utgangspunktet fikk ikke russen tilbud om penger i det hele tatt, fortsetter Blyverket.
– Det er ikke så sikkert at det hadde gått like bra i retten. Også der blir det oppfordret til å inngå forlik gjennom hele prosessen. Forlik betyr gjerne at man møtes halvveis. I denne saken fikk vi tilbake 80 prosent i forbrukerens favør, legger Blyverket til.