- Vi skal gjøre opp for oss

TørsetBygg lover å ordne opp slik at de to arbeidstagerne fra Litauen får det de mener å ha krav på.

Publisert:

Les også:

Forretningsfører i TørsetBygg, Turid Tørset, hevder at uenighet om sluttoppgjør oppsto fordi de to arbeidstagerne ikke hadde trukket fra pauser.
- Når vi har trukket fra dette, kommer vi til 163 timer, og dette vil de få betalt for når vi har lønningsdag den 10. november, sier Tørset. Litauerne har brakt saken inn for Oslo Bygningsarbeiderforening, og Tørset hevder at det er kommet til enighet med fagforeningen om summen de to litauerne skal ha.
- Det skal ikke være noen uoverensstemmelse med oss på dette punktet nå, mener hun.
Skrev ikke kontrakt.

Forretningsføreren innrømmer at det ikke ble underskrevet noen arbeidskontrakt med de to da de begynte i byggefirmaet for en måned siden.
- De sa at de hadde jobbet i Norge før, og at de hadde arbeids- og oppholdstillatelse. Først da de måtte slutte, ble det oppdaget at de ikke hadde slik tillatelse. Dette er vår feil, det innrømmer jeg. Vi skulle aldri latt dem begynne hos oss før vi hadde forsikret oss om dette. Normalt er vi nøye med dette overfor våre utenlandske arbeidstagere, sier Turid Tørset.

Uenige om bostandarden.

Byggefirmaet i Skaun imøtegår påstanden om at de skal ha bodd dårlig og at de ikke fikk pausene de hadde krav på.
- Først bodde de i en flott ny leilighet. Deretter bodde de i en campingvogn. Den er ikke gammel og det er innlagt både vann og toalett. De hadde dessuten tilgang til leilighet også i denne perioden, forklarer Tørset. Ifølge henne skal denne campingvognen ha blitt forlatt i en "forferdelig" tilstand med ølbokser og halvspiste matrester over alt.
Ikke fornøyde.

Under denne konflikten ligger det at TørsetBygg ikke var fornøyd med de to arbeidstagerne. De fikk ultimatum om å slutte, eller forbedre seg, uken før det toppet seg.
- Enkelte dager lå de til 11 og 12, og vi måtte ut i campingvogna og vekke dem. Noen dager kom de ikke på jobb i det hele tatt. Det var ikke noen fremdrift i arbeidet deres, og de gjorde ikke oppgavene vi satte dem til, hevder forretningsføreren.
Flere nyheter på E24

Publisert: