Norsk offshoreskip i Middelhavet: Har reddet 251 mennesker

Det norske skipet Ocean Viking plukket søndag opp 81 mennesker fra en gummibåt i Middelhavet. Dermed har skipet reddet 251 mennesker de siste tre dagene.

NORSK SUPPLYSKIP: Det norskeide skipet Ocean Viking har plukket opp mange flyktninger i Middelhavet. De siste tre dagene er 251 mennesker tatt ombord.

Foto: AP
Publisert:

Det skriver Leger Uten Grenser på Twitter søndag ettermiddag.

De 81 menneskene ble plukket opp i internasjonalt farvann utenfor kysten av Libya. Søndagen er tredje dag på rad skipet plukker opp migranter i Middelhavet.

Både fredag og lørdag ble 85 mennesker reddet opp fra gummibåter, og dermed er antallet nå oppe i 251 mennesker.

Leger Uten Grenser driver redningsarbeid med «Ocean Viking» sammen med SOS Mediterranee.

Ifølge Sysla er beredskapsfartøyet Ocean Viking eid av Sotra-rederiet Høyland Offshore. Tidligere har det gått på oppdrag for Equinor i Nordsjøen.

Skipet er et såkalt standby-offshorefartøy (ERRV), bygget for å kunne redde opptil 300 oljearbeidere i Nordsjøen ved en større ulykke. Skipet har nå kapasitet til å ta om bord rundt 200 migranter, ifølge Leger uten grenser.

Krever at Norge tar ansvar

Italias innenriksminister Matteo Salvini krever at Norge tar ansvar for personer som Ocean Viking plukker opp i Middelhavet.

Han viser også til at det etter innføring av en ny lov nå er lovstridig for privatdrevne redningsfartøy å anløpe italienske havner.

Norges justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) sa fredag, etter det ble kjent at 85 at 85 mennesker var reddet opp, at det er helt uaktuelt for Norge å ta imot mennesker som reddes i Middelhavet.

Her kan du lese mer om