Trondheim forbyr utleie av bysykler og elsykler – andre byer tilskynder bruk

Trondheim kommune vedtok torsdag forbud mot utleie av sykler og sparkesykler ut april, fordi bruk kan spre koronavirus. Det er motsatt vedtak av Oslo og Bergen.

De omdiskuterte elsparkesyklene i norske bysentrum havner midt i koronadebatten når de enten forbys eller settes ut tidligere som tiltak i kampen mot viruset.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge Trondheim kommune har bruken av leiesykler og -sparkesykler et potensial for indirekte kontaktsmitte, noe som blir brukt som begrunnelse for at det nå ikke er tillatt med utleie.

Det omdiskuterte vedtaket i Trondheim får flere lokalpolitikere til å reagere. Leder i Trondheim Frp, Bjørn Emil Nesset, mener smitteargumentet er for tynt.

– Jeg forstår ikke hvorfor Trondheim skal agere annerledes enn Oslo og Bergen. De bruker denne situasjonen som stråmann for å stoppe elsparkesykler og for så vidt også bysykler, sier Nesset til Nidaros.

Oslo har ifølge ham satt ut bysyklene to uker før planen for å holde belastningen og smittefaren på kollektivsystemet nede. Stavanger, Kristiansand og Bergen har gjort lignende tiltak, ifølge Adresseavisen og Nidaros.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Byrådet i Oslo ber om nattestengte sparkesykler

  2. Oslo kommune samler inn elsparkesykler

  3. Voi: – Ingen så dette komme

  4. Sparkesykkelaktører møter nye Oslo-regler med klistremerker og leasingavtaler

  5. Sparkesykkel-aktører raser etter nye innstramminger: – Dette straffer alle