Alle ansatte på Gekås Ullared blir permittert

Den svenske varehuset velger nå å permittere alle de 1.200 ansatte i ulik grad, og venter å tape over 100 millioner kroner av mars-omsetningen.

PERMITTERER: Administrerende direktør Boris Lennerhov ser seg nødt til også å permittere seg selv i 20 prosent på grunn av coronakrisen

ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN
Publisert:,

Gjennom en rekke sesonger av TV-serien Ullared har varehuset Gekås Ullared blitt kjent for både svenske og norske TV-seere. Nå opplever også dette varehuset coronakrisen på omsetningen.

– Jeg korttidspermitterer meg selv i 20 prosent. Det er viktig at man viser at det er likt for alle, sier administrerende direktør Boris Lennerhov til Expressen.

Også alle de andre rundt 1.200 ansatte rammes av korttidspermitteringer i ulik grad.

Korttidspermitteringer er en svensk ordning som innebærer at de ansatte får 90 prosent av lønnen, men samtidig reduserer sin arbeidstid. Den svenske staten betaler deler av beløpet.

I løpet av mars forventer varehuset å tape 100 millioner i omsetning. Skulle trenden fortsette i april venter varehuset å tape opp mot 150 millioner kroner.

De som hadde ventet å få seg sommerjobb på varehuset har også fått beskjed om at de ikke får noen jobb, ifølge lokalradioen P4 Halland.

Varehusets leder opplyser til Expressen at i hvor stor grad de ansatte permitteres avhenger av hvilke arbeidsoppgaver de har.

Selv om alle ansatte nå rammes av permitteringer vil varehuset ha de samme åpningstidene som vanlig. Det eneste unntaket er at man ikke utvider åpningstiden på lørdager fra 1. april, sier Lennerhov til Expressen.

Les også

XXL permitterer rundt 1.000 ansatte i Norge