WSJ: Bill Gates kjøpte hus til nesten en halv milliard

Coronakrisen stanser ikke verdens nest rikeste mann fra å kjøpe strandeiendom i San Diego i California.

Bill og Melinda Gates skal ha kjøpt et av de dyreste omsatte strandhusene i Del Mar i California.
Publisert:

Teknologigründeren og filantropen Bill Gates og kona Melinda Gates kjøpte i slutten av mars en 540 kvadratmeter stort hus rett ved stranden i Del Mar i San Diego, ifølge Wall Street Journal.

I salgsannonsen til eiendommen beskrives den som «en av de mest fremtredende kystnære moderne strandhusene på vestkysten og et verdsatt landemerke i Del Mar».

Eiendomskjøpet skal ha kostet milliardæren 43 millioner dollar, tilsvarende 454,7 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Eiendommen utenfor San Diego ble solgt for en pris tilsvarende 454 millioner kroner i dag.

Det er et av de største kjøpene i området noensinne.

Huset, med seks soverom, fire garasjeplasser og et boblebad med plass til ti personer, stod klart i 1999, og var tidligere eid av finansmann og millardær T. Boone Pickens. Boone Pickens døde i september i fjor, og Gates-paret kjøpte eiendommen av enken, skriver avisen.

Bill og Melinda Gates øker eiendomsporteføljen med et 540 kvadratmeters strandhus i San Diego.

Det er ikke kjent om Gates-paret vil melde permanent flytting til den nye adressen i San Diego. Paret har i en årrekke bodd i et 6.100 kvadratmeter stort hus i utenfor Seattle i delstaten Washington, i tillegg til å eie en ranch i Santa Fe i California.

Bill Gates er av økonomimagasinet Forbes estimert til å ha en formue på 1.100 milliarder kroner. Det gjør ham til verdens nest rikeste person bak Amazon-grunnlegger Jeff Bezos.

Bill og Melinda Gates har siden 90-tallet bodd i dette huset utenfor Seattle.
Les også

Gates' stiftelse øker støtten til kampen mot koronaviruset

Les også

Verdens rikeste økte formuen med 10.580 milliarder i år

Publisert:
Gå til e24.no