Påtroppende Nav-sjef: – Er opptatt av å styrke tilliten

Skattedirektør Hans Christian Holte blir ny Nav-sjef, og sier til E24 at både opprettingen av EØS-sakene og coronasituasjonen med det rekordhøye antallet arbeidsledige vil være oppgaver han tror vil være der også når han tiltrer stillingen i august.

Hans Christian Holte ble utnevnt til ny arbeids- og velferdsdirektør i statsråd 17. april 2020. Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen til venstre.
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Hans Christian Holte blir ny Nav-sjef. Det fremkommer av en melding fra Regjeringen fredag.

– Jeg vil jobbe for et Nav som i møte med brukerne sine er ydmyke, åpne og imøtekommende. Nav er i en kritisk fase med mange utfordringer, og jeg vil gjerne bidra til å løse de utfordringene best mulig, sier Holte.

Han tiltrer stillingen i august, og tar over for Sigrun Vågeng som i januar uttalte at hun vil fratre stillingen. Stillingen er et åremål på 6 år med mulighet for forlengelse på én periode.

– Som skattedirektør har Hans Christian Holte solid erfaring fra ledelse av en stor, landsdekkende etat med et viktig samfunnsoppdrag. Jeg er overbevist om at han er rett person til å lede NAV i en krevende tid, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i pressemeldingen.

– Må være ydmyke i møte med folk

Den påtroppende Nav-sjefen tar fatt på jobben først over sommeren, og sier han vil gå ordentlig inn i stillingen og bli kjent med organisasjonen før han forteller om hvilke hovedprioriteter han har fremover.

– Det er klart at jeg likevel har noen tanker om viktigheten av Nav og hva som blir viktig i tiden fremover, sier Holte til E24, og fortsetter:

– Det som er helt åpenbart er at Nav er i en spesiell stilling nå, med så mange arbeidsledige i Norge. Det å bidra til å normalisere arbeidslivet i Norge igjen, med andre ord å få flest mulig inn i arbeid igjen, blir helt sentralt for Nav i årene som kommer.

Videre forteller han at Nav er en virksomhet som betyr svært mye for mange mennesker i Norge, og at en viktig del av virksomheten er å være godt tilgjengelige og imøtekommende.

– Jeg vil være opptatt av at vi som en stor virksomhet, som kan være inngripende i folks liv skal kjenne på det ansvaret og virkelig være ydmyke i møte med folk som er i en vanskelig situasjon, det tror jeg de som har hatt meg som skattedirektør kan kjenne igjen. Det blir en viktig del av hvordan Nav utøver jobben og oppdraget sitt, sier Holte.

– Hvordan vil du snu skuta etter Nav-skandalen?

– Jeg er opptatt av at vi får jobbet systematisk og godt for å styrke tilliten til forvaltningen av ytelser i Nav fremover.

– Jeg oppfatter at det jobbes intenst på flere fronter i Nav akkurat nå, både med å håndtere en oppretting av EØS-sakene, og i tillegg følgene av coronasituasjonen for arbeidslivet. Begge de to oppgavene er jeg helt sikker på at kommer til å være tunge, viktige oppgaver for meg som Nav-direktør over sommeren.

Elleve søkere

Han var blant de elleve som hadde søkt på stillingen som Nav-direktør.

Holte har ledet Skatteetaten siden 1. august 2013 og har en lang karriere fra statsforvaltningen bak seg. Senest i fjor høst ble han gjenoppnevnt til stillingen som skattedirektør for en ny åremålsperiode på seks år.

Blant søkerne var også Tor Erik Tobiassen, som er saksbehandler i Nav, Helle Henriksen-Tenningås, tidligere seksjonsleder ved Nav Søndre Nordstrand i Oslo, og assisterende professor Åke Elden ved Universitetet i Sør-Norge.

Totalt var det åtte menn og tre kvinner som hadde søkt stillingen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksjelive
 2. Nav
 3. Hans Christian Holte

Flere artikler

 1. Skattedirektøren vil bli Nav-direktør

 2. Regjeringen vil forlenge permitteringsperioden ut oktober

 3. Regjeringsutvalg foreslår å begrense midlertidige ansettelser

 4. I syv år har Hans Christian Holte tatt inn tusenvis av milliarder kroner. Snart skal han dele dem ut.

 5. Betalt innhold

  – Jeg var så gira på å komme inn der